avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren concesionat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren concesionat



ma intereseaza sa aflu daca pot prelungii o autorizatie de constructie la un teren concesionat,pe care vreau sa fac o casuta.de exemplu daca autorizatia este de 2 ani si eu nu resusesc sa termin constructia pot sa o mai prelungesc??? cineva zicea ca in cazul in care nu este gata statul iti ia concesiunea inapoi cu constructia de pe teren?! daca nu e gata in 2 ani.... ??!
Cel mai recent răspuns: mitzunator , utilizator 21:09, 11 Ianuarie 2009
Contractul de concesiune poate fi prelungit , prin vointa concedentului (fara a depasi , insa , durata maxima de 50 de ani)
intr-adevar, daca respectiva constructie nu e finalizata , concedentul (in temeiul contractului de concesiune )poate redobandi terenul , cu obligatia aferenta a despagubi pe constructor.
Contractul de concesiune cuprinde termenul de realizare a construcţiei, care, mai mult ca sigur, este mai mare decît termenul de valabilitate a autorizaţiei de construire.

Autorizaţia de construire poate fi prelungită.

Citiţi cu atenţie contractul.

Liviu S.Bordaş
vreau sa iau concesiunea de la cineva care are un proiect de casa pe teren cu autorizatie de constructie valabila 2 ani.Eu daca nu termin acea casa de facut in 2 ani ce se intampla?Pierd si casa si terenul?se perlungeste aut de constr?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren in concesiune adryanoo_boy adryanoo_boy In anul 2011 am inceput constructia unei case pe un teren concesionat de primaria unei localitati. Pretul concesiunii a fost de 894 lei/an +rata inflatiei , ... (vezi toată discuția)
Teren concesionat lumynyta lumynyta buna ziua, pe un teren concesionat pe 49 ani se poate construi locuinta, poate ma ajuta cineva si imi da un rasp, multumesc (vezi toată discuția)
Teren concesionat orelly orelly Buna ziua, ma poate ajuta cineva, doresc sa cumpar un teren concesionat de la o persoana fizica care a participat la licitatie in 2002, si sunt curios daca imi ... (vezi toată discuția)