avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Incepere activitate intreprindere individuala
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Incepere activitate intreprindere individuala

Buna ziua. Doresc sa deschid o intreprindere individuala cu profil ,,atelier tamplarie''. Va rog sa-mi spuneti daca, in conditiile in care inchiriez utilajele de prelucrare si hala de la un SRL fara activitate, pot functiona in baza autorizatiilor acestui SRL? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters44758 , utilizator 18:07, 23 Iulie 2012
In opinia mea puteti functiona ca intreprindere individuala - in spatiul de productie (atelierul) pentru care societatea comerciala (locatorul) detine autorizatiile necesare. In mare parte depinde insa de continutul exact al contractului ce urmeaza sa fie incheiat intre parti.
Dar, daca tot vorbim despre inchiriere, odata ce firma respectiva nu are activitate, cum va factureaza serviciile de inchiriere a spatiului? Apoi, are firma aceasta in obiectul sau de activitate acest cod (si certificat constatator emis in baza Legii 359/2004)?
Daca pana aici pare sa fie totul in regula, ar fi bine de verificat daca firma are autorizatie de mediu valabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri nerambursabile pentru un atelier pacurariu maria pacurariu maria Buna seara, As dori sa stiu daca putem accesa fonduri nerambursabile pentru constructia unui atelier de tamplarie in mediul rural.Suntem neautorizati deci ... (vezi toată discuția)
Cum se poate transfera o societate cu stocuri cu tot nyusziful nyusziful Buna dimineata. As avea nevoie de ajutor in speta aceasta. Acelasi asociat in doua SRL (una cu asociat unic - firma A, una cu doi asociati - firma B). In cea ... (vezi toată discuția)
Clarificari juridice: se pot transfera autorizatiile de la srl la pfa? RAD  EMIL RAD EMIL am avut un srl cu cod CAEN 5520 cazari in turism care a functionat cu toate autorizatiile de functionare la zi si cu clasificare a structurii de cazare si cu ... (vezi toată discuția)