avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cum pot da banca in judecata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cum pot da banca in judecata

Buna ziua , doresc sa stiu cum pot da banca in judecat , am o problema cu acele comisioane abuzive ...la o rata de 140 euro pe luna 110 euro sunt comisioanele banci iar 30 euro se duc catre acoperirea creditului , acum ceva timp am facut o refinantare la un credit si cei de la banc au uitat sa-mi inchid vechiul credit si apaream in BRC cu 2 credite ...cel care plateam creditul si cel care trebuia sa platesc suma totala ,mentioneza ca acel cont a ramas deschis aproape 6 luni ...si apar in BRC cu 180 zile intarziere....am facut demersuri la banca sa-mi inchida vechiul cont si dupa o luna de zile a fost inchis .greseala este a banci ..cum ii pot actiona in instanta , mentionez ca n-am poprire pe salariu ...dar banca imi retrage din cont banii pentru rata ...fara sa ma instinteze.


Multumesc cu stima si respect !!!
Inainte de a da banca in judecata, cititi bine contractul de creditare. Stim cu totii de acele comisionae abuzive, dar in cadrul unui contract exista clauze. Contul trebuia inchis de banca numai daca ati solicitat si ati facut in scris acest lucru. Ei nu inchid din oficiu conturile. Doar acele conturi ramase inactive mult timp. Retragerea din cont este tot o operatiune acceptata de dvs.
Ultima modificare: Vineri, 20 Iulie 2012
Alexandrina Mihai,
Am facut acest lucru mi-am inchis contul vechi si am facut refinantare la vechiu credit pentru ca era rescadentat ...trebuia sa platesc toata suma am discutat cu banca in cauza pentru comisioanele lor ...am facut si hartii catre banca dar mereu raspunsul a fost negativ ... nu au vrut sa-mi elimine comisionul ...cu toate ca salariu a fost taiat de guvernul Boc ...

Problema este ca banca nu intelege situatia financiar a clientul si nu incearca sa cada de comun acord ....sau la o intelegere .... vin cu acele contracte preforumulate pentru ca nu exista o legislatie la noi.


Graficul de rambursare 2012

prinicipal 37.36. euro
dobanda 75.23 euro
comision 30.39 euro
in total o rate de 143 de euro

la vechiul credit aveam o rata de 130 euro


Am fost fortat de imprejurari sa semnez acel contract preforumulat ...oricum asata-i politica tuturor bancilor din romania ....contractele preformulate ,eu le consider ilegale .
Ultima modificare: Vineri, 20 Iulie 2012
mihai000123, utilizator
Buna seara
Nu cred ca ati semnat un contract fara sa-l fi citit!
Am vazut ca intradevar este un comision, dar acela este un comision de administrare al creditului, cred ca este stipulat si in graficul de rambursare, grafic pe care l-ati semnat pe fiecare pagina presupun.
Am mai inteles ca banca v-a ajutat rescadentand o data vechiul credit pe care nu lati mai platit, apoi chiar in situatia de rau platnic in care va aflati a acceptat sa va faca o refinantare, cand ar fi putut sa il dea spre executare ...nu stiu cine da dovada de rea credinta...
De obligat sa semnati un contract nu va poate obliga nimeni!
Cat despre pricipalul mic pe care-l platiti acum si dobanda mare, ati fi vazut daca aveati un pic de bunavointa si daca ati fi studiat graficul pana la capat, ca pe masura ce platiti raporturile se schimba.
DA banca este vinovata ca v-a acceptat refinantarea in conditiile in care nici dupa reesalonare nu v-ati platit ratele!
Daca vreti sa-i dati in judecata succes, dar cred ca veti mai cheltuii niste bani degeaba
Stima
Ultima modificare: Vineri, 20 Iulie 2012
gi-jane2, moderator


PS: Problema este ca bancile din romania fac abuzuri prin acele contracte preforumulate care ti-le pun in fata !!!


Bancile din romania n-au o autoritate de care sa fie controlate ...in curand acele dobanzi Eurobor si libor dobanzi interbancare nu vor mai exista.

Nu cred, ca tu ca banca iti confera dreptul de a lua "pelea" dupa matale ... in plus eu m-am dus la banca si mi-am spus oful ca salariul meu s-a diminuat ...cu hartiile aferente ce le-am depus la banca ...iar banca de fiecare data mi-a dat un respuns negativ .

Nu cred ca trebuie sa existe contracte preforumlate ....si sa ti-le puna in fata ...si sa n-ai scapare fara a semna ....normal trebuie sa existe contracte negociate dupa puterea de viata a fiecarui client ....!!!!!
Ultima modificare: Vineri, 20 Iulie 2012
gi-jane2, moderator
Cautati pe yahoo grupul bancii care va intereseaza si gasiti acolo aproape toate informatiile de care aveti nevoie. Si mai puteti cauta pentru ajutor si informatii "Asociatia de consiliere a clientulor bancari si asiguratilor din Romania" deocamdata pe FB.

Alte discuții în legătură

Dobanda conform oug 50/2010 maxia maxia Buna seara, Am incheiat un contract in [b]mai 2010 [/b]pentru un credit de refinantare ipotecar la o banca, in care dobanda se calcula astfel, conform ... (vezi toată discuția)
Accidental in biroul de credit Vigilante Vigilante Buna ziua, In 2005 am facut in credit la banca Unicredit de vreo 1500 de euro. Am paltit ratele lunar la timp intotdeauna far intarzieri. In 2006, am ... (vezi toată discuția)
Clauze abuzive in contratele de credit bancar flocanelu flocanelu Buna ziua. Cu permisiunea dvs. vreau sa pun urmatoarea intrebare: Care din punctele de mai jos sunt considerate sau nu, clauze abuzive trecute in contractele ... (vezi toată discuția)