avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... preluare rate credit ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

preluare rate credit ipotecar

Am un ap. cumparat prin credit ipotecar, din 2005. In 2008 am facut o refinantare la aceeasi banca. Pentru ca anul trecut am ramas fara loc de munca si eu si sotul, am obtinut timp de un an o diminuare a ratei, de la 370 euro, la 155 euro. Acum, avand in vedere faptul ca euro a crescut enorm chiar daca ma mai ajuta mama, spre exemplu, nu cred ca as putea plati o rata de vreo 400 euro. Ma gandesc daca se poate ca altcineva sa preia in continuare creditul si implicit apartamentul. As putea renunta la el in favoarea bancii foarte usor, dar, pentru ca, in momentul de fata valoreaza exact la jumatate din cat a fost evaluat, voi ramane fara ap.(nu-i o problema am o varianta mai buna chiar) si in plus voi plati, din cate stiu, din orice venit realizat legal pana la stingerea datoriei un anume procent pana la adanci batraneti. Intrebarea mea este daca poate cineva sa preia creditul meu cu tot cu ap. Chiar daca renunt la el , cel putin nu voi plati pentru ceva ce nu mai am toata viata. Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:55, 20 Iulie 2012
Daca gasiti client caruia sa-i convina sa plateasca cat v-a mai ramas dvs de plata, solutii sa preia creditul, se gasesc.
Multumesc de raspuns dar nu stiu daca exista un antecedent asemanator si problema este ca nu stiu daca banca va accepta, cumparatori s-ar putea sa fie. Ma intreb daca le convine sa primeasca in continuare ratele, de la alt debitor, sau sa ia ap. si restul de datorie cand o sa realizez eu vreun venit legal.
Gasiti dvs client si mergeti apoi la banca sau mergeti la banca intai si aflati conditiile in care puteti face acest transfer
Deci se poate? Mai exista precedent? Ce inseamna ipoteca de grad 1 sau 2?
N-oti fi singurul caz..

"Rangul ipotecii reprezinta prioritatea ei in plata datoriilor. De exemplu, intre doi creditori cu rang diferit, cel cu rang prioritar se despagubeste primul si primeste integral pretul imobilului, apoi umand a fi despagubiti si urmatorii creditori cu ranguri inferioare.
Contractand un credit de refinantare, ipoteca de rang II se va transforma in ipoteca de rang I, eliminand-o pe prima."
[ link extern ] /

Alte discuții în legătură

Contractul de ipoteca dariaoana dariaoana buna ziua.va rog sa ma lamuriti in urm. problema.daca am ipoteca pe apartament in favoarea bancii cum pot sti daca mai pot garanta cu acelasi apartament pentru ... (vezi toată discuția)
Constituirea a 2 ipoteci asupra unui singur imobil sonia.maria sonia.maria Este posibil ca asupra unui singur imobil (apartament) sa se constituie 2 ipoteci pt a garanta 2 credite ,in situatia in care pt primul credit s-a constituit 1 ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar Betea Betea Avem un credit ipotecar de 35000 euro la o banca pe un apartament cu 2 camere si alte doua credite mai mici la alte banci.Intre timp mi-am construit o casa ... (vezi toată discuția)