avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit ipotecar

Avem un credit ipotecar de 35000 euro la o banca pe un apartament cu 2 camere si alte doua credite mai mici la alte banci.Intre timp mi-am construit o casa evaluata la 60000 de euro si am solicitat bancii sa ne mute ipoteca pe casa, pt. a putea vinde apartamentul si astfel sa ne putem achita o mare parte din credite.Banca ar dispune de o garantie mai mare iar noi am putea sa ne achitam din credite, pt. ca de refinantare nu poate fi vorba. Dupa 3 luni de asteptare de la depunerea dosarului raspunsul bancii este ca accepta dar, sa mentina ipoteca pt. ambele imobile pana la vanzarea aprtamentului . Mentionam ca suntem cu toate ratele la zi,dar din cauza ca au crescut foarte mult ne este ingrozitor de greu sa le platim in continuare, nu stim cand am putea vinde apartamentul si avand 2 copii, sa oferim la banca o garantie de 90000 de euro pt. un credit de 35000, consideram ca riscam foarte mult si ca banca nu doreste sa ne putem plati rata in continuare. Va rog, ce sfaturi ne puteti oferi in acest sens. Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 15:56, 15 Februarie 2012
Daca tineti ipoteca doar pe apartament si intrati in imposibilitate de plata, in cazul in care se executa apartamentul si banca nu se indestuleaza oricum se trece la executarea celorlalte bunuri, prin urmare a casei.
Poate mentin ipoteca pe ap pana gasiti dvs client, poate la asta s-au referit
Va multumesc pt. promptitudine, dar banca doreste sa schimbe ipoteca pe casa si sa o mentina si pe apartament, iar cand reusesc sa vand apartamentul sa le dau o parte din bani, care se va stabili.La data imprumutului au evaluat apartamentul la 35000 de euro, dar eu as putea sa-l vand acum cu cel mult 22000 de euro.Nu pot sa accept ca ei sa ne conditioneze asupra ambelor imobile si eu sa raman cu aceleasi rate lunare, iar copii mei sa ramana pe drumuri in caz de ceva probleme.Casa are valoare mult mai mare cu tot terenul aferent si nu dorim sa o piedem , dar ceea ce sim este ca vrem sa ne platim ratele in continuare si sa le achitam.
Dvs nu vreti sa acceptati situatia de moment( cu ipoteca pe doua imobile).. adica sa nu riscati si casa in cazul in care nu gasiti cumparator ?
Puteti sa nu va puneti de acum ipoteca pe casa.. asteptati intai sa gasiti cumparator pt ap si negociati atunci cu banca
Atata vreme cat oricum vreti sa vindeti apartamentul si sa platiti creditul cu el, nu vad de ce v-ar deranja sa ramana si apartamentul ipotecat pana la vanzare. Banca nu vrea decat sa se asigure ca din banii obtinuti ca si pret veti plati creditul si nu altceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare rate credit ipotecar georgia2 georgia2 Am un ap. cumparat prin credit ipotecar, din 2005. In 2008 am facut o refinantare la aceeasi banca. Pentru ca anul trecut am ramas fara loc de munca si eu si ... (vezi toată discuția)
Posibilitate vanzare drept de proprietate dany3377 dany3377 Buna ziua! Am un credit ipotecar la BCR, la care sotia este coplatitoare. As dori sa stiu daca exista posibilitatea, bineinteles cu acordul bancii, de a ... (vezi toată discuția)
Ipoteca pe apartament Lawyer Criminal Lawyer Criminal 1.apartament ipotecat de la cumparare...plus 2.masina cumparata in leasing cu a doua proprietate....poate sa ma execute siliti executorul in ce priveste ... (vezi toată discuția)