avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu copil minor

Buna ziua,va intreb ,cum e mai bine: pensie alimentara pt copil,(avem un copil de 2 luni), sau pensie intretinere din cauza infidelitatii lui,avem 22 de ani de casnicie ,nu cunosc asa bine art.390 si 395 din cod civil. In ce conditii beneficiezi de pensia compesatorie sau intretinere,nu stiu exact cum se numeste.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:46, 24 Iulie 2012
Pensie pt copil oricum va plati ,e un drept al copilului, sa fie intretinut de parintii sai.
Daca cereti si puteti dovedi culpa exclusiva a sotului, puteti cere si pt dvs o prestatie compensatorie daca suferiti " un dezechilibru semnificativ pe care divorțul l-ar determina în condițiile de viață ale celui care o solicită" ( art 390)
art 391 (2) La stabilirea prestației compensatorii se ține seama atât de resursele soțului care o solicită, cât și de mijloacele celuilalt soț din momentul divorțului, de efectele pe care le are sau le va avea lichidarea regimului matrimonial, precum și de orice alte împrejurări previzibile de natură să le modifice, cum ar fi vârsta și starea de sănătate a soților, contribuția la creșterea copiilor minori pe care a avut-o și urmează să o aibă fiecare soț, pregătirea profesională, posibilitatea de a desfășura o activitate producătoare de venituri și altele asemenea

Ramane la aprecierea instantei daca va acorda si cat si in ce mod va fi platita

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotia inselata, cu o fata de 17 ani, care a nascut. informatii despre partaj, divort, bani, avere... Lutefact Lutefact Buna ziua, Situatia mea sta in felul urmator: Tatal meu s-a combinat (el nu recunoaste nici acum) cu o fata, ea avea 16 ani pe atunci, iar la 18 ani a ... (vezi toată discuția)
Divort in noul cod civil mlaap mlaap buna ziua, Am citit in nou cod civil ca prestatia compensatorie se poate acorda de catre instanta doar dupa o casatorie de 20 ani. Eu am o casnicie care a ... (vezi toată discuția)
Prestatii compensatorii fara divort? mihaelamihaela1234 mihaelamihaela1234 Tatal meu are 78 de ani, mama 74, ambii pensionari.Din cauza unor probleme de sanatate destul de grave ale lui si influentelor negative din partea rudelor ei, ... (vezi toată discuția)