avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare bani imprumutati
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare bani imprumutati

Acum 2 ani am imprumutat unui prieten suma de x euro pentru o perioada de 6 luni. Singurul inscris este un contract de imprumut incheiat intre mine si prietenul meu, fara martori, fara a fi autentificat de notar. Pot sa-mi mai recuperez acesti bani? Care sunt sansele de recuperare in cazul in care il actionez in judecata si cat ar dura procesul? Multumesc
Ultima modificare: Luni, 23 Iulie 2012
flory80, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:32, 24 Iulie 2012
Formulati in instanta o actiune in pretentii...va trebui insa sa timbrati cererea la valoarea sumei imprumutate.
Multumesc frumos. Credeti ca sunt sanse de recuperare?
Intai trebuie sa obtineti un titlu executoriu ( hotararea jud investita), apoi sa apelati la un executor care sa aiba de unde recupera. Daca prietenul are salariu sau bunuri, sanse sunt

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa-mi recuperez banii dati imprumut? elena_xi elena_xi Buna ziua, Acum un an si 3 luni le-am imprumutat unor prieteni suma de 9000 euro. Am contract de imprumut semnat intre parti si chitanta de mana cu 2 ... (vezi toată discuția)
Imprumut bani cu titlu executoriu fara garantii johnnydls20 johnnydls20 buna ziua. va rog, daca aveti amabilitatea, sa imi raspundeti si mie la cateva intrebari. in urma cu ceva vreme (cand inca nu venise criza si la noi in tara) ... (vezi toată discuția)
Imprumut persoana fizica cu contract la notar Marius20100 Marius20100 Am imprumutat un prieten cu o suma de bani,el insinstand sa facem si contractla notar. Trebuia sa-mi inapoieze banii acum 4 luni. La inceput m-a amanat, pentru ... (vezi toată discuția)