avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... credit bancar, garantie si insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

credit bancar, garantie si insolventa

Buna. O prietena de-a mea a contactat 2 credite bancare de la 2 banci separate, x si y in numele societatii comerciale pe care o infiintase, in vederea dezvoltarii afacerii.

la banca x a garantat cu casa soacrei sale pentru acel credit.

din pacate, afacerile nu au evoluat in sens pozitiv si acum doreste sa declanseze procedura insolventei.

are ceva parghii sa nu piarda casa soacrei ei? in cazul lin care banca x va fi creditor chirografar?

ca o precizare, prietena mea plateste doar ratele catre banca x, exact ca sa nu fie executata silit astfel sa nu piarda casa.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 19:53, 24 Iulie 2012
Daca prietena A nu mai are posibilitatea sa continue plata ratelor si se incadreaza in disp legale ale legii insolventei 85/2006, declansati procedura insolventei.
Banca nu va fi creditor chirografar, ci creditor garantat, iar in masura in care va fi declansata procedura insolventei, casa oricum va fi scoasa la licitatie in masura in care creanta bancii nu va fi acoperita.Deci in conditiile deschiderii procedurii de insolventa nu exista alte parghii decat acoperirea creantei bancilor.
este insolvabila. deja a primit notificari de executare silita de la banca y.

nu stiu care lichidator i-ar fi promis ca ar putea rezolva ca imobilul sa nu fie scos la licitatie. m-am mirat si am postat aceasta problema, intrucat eu stiu ca in cazuri de falimente, banca valorifica patrimoniul sc, inclusiv garantiile imobiliare.

se poate ca lichidatorul sa faca in asa fel incat imobilul sa nu fe valorificat? daca sc are stoc 0 si lipsa lichiditati./?

se poate ca lichidatorul sa faca in asa fel incat imobilul sa nu fe valorificat?

Raspunsul dl avocat Milosi.. este incorect ...
Banca x este creditor chirografar fata de societate deoarece imobilul nu este in proprietatea societatii ci a soacrei
Solutie:

ca o precizare, prietena mea plateste doar ratele catre banca x, exact ca sa nu fie executata silit astfel sa nu piarda casa.

domnule lichidator, exista vreo posibilitate sa salveze casa?
Am scris mai sus:
"cineva" trebuie sa plateasca ratele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract - insolventa inlineasofa inlineasofa O societatea X a incheiat cu o banca in 21.12.2004 un contract de credit garantat pe suma de 450.000 euro pe 7 ani printr-o ipoteca de un imobil (cladire + ... (vezi toată discuția)
Tert creditor dacmoto dacmoto Buna ziua, Acum 2 ani am incheiat un antecontract de vz-cp cu SC X pentru o mansarda. In momentul de fata, mansarda mea si cea a vecinului sunt scoase la ... (vezi toată discuția)
Va rog urgent ajutati-ma! Corina Chilom Corina Chilom SC X SRL ARE UN CREDIT LA BANCA Y, UNDE NU A MAI PLATIT DE CATEVA LUNI. SOTIA ESTE ADMINISTRATOR LA SC X SRL. ACEASTA A SEMNAT UN ACT CATRE BANCA PRIN CARE ... (vezi toată discuția)