avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata personal neangajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata personal neangajat

Cum pot fi platite legal intr- o institutie de invatamant preuniversitar persoanele fizice care preteaza diverse servicii( taiat lemne, reparat mobilier, vopsit si varuit etc) dar nu sunt angajate in unitate? Pot fi platiti ca zilieri? Cum?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:27, 24 Iulie 2012
Aveti un contract de prestari servicii cu aceste persoana fizice?
Nu avem nici un act incheiat.Care este forma legala de plata? trebuie sa incheiem un contract?
Se poate plati ca zilieri , potrivit Legii nr.52/2011 ...

Legea nr.52/2011:
Art. 11. — Se pot presta activitati cu caracter ocazional In urmatoarele domenii:
a) agricultura;
b) vanatoare si pescuit;
c) silvicultura, exclusiv exploatari forestiere;
d) piscicultura si acvacultura;
e) pomicultura si viticultura;
f) apicultura;
g) zootehnie;
h) spectacole, productii cinematografice si audiovizuale, publicitate, activitati cu caracter cultural;
i) manipulari de marfuri;
j) activitati de Intretinere si curatenie.


Norme metodologice de aplicare a Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri
Art. 2
(1) Pentru asigurarea unei evidente unitare referitoare la utilizarea fortei de munca a lucratorilor zilieri, beneficiarul de lucrari, definit conform Legii nr. 52/2011, organizeaza conducerea si tinerea la zi a registrului.
(2) Inregistrarea in registru se face in ordine cronologica, pentru toti zilierii cu care beneficiarul are raporturi de munca in baza legii, conform instructiunilor de completare prevazute in anexa nr. 2 la Legea nr. 52/2011.
(3) In scopul indeplinirii obligatiei prevazute la Art. 7 alin. (2) din Legea nr. 52/2011, beneficiarul de lucrari transmite catre inspectoratul teritorial de munca o copie a registrului continand inregistrarile din luna precedenta, certificata "conform cu originalul".

Art. 3
(1) Beneficiarii de lucrari care au infiintate sucursale, agentii, reprezentante, puncte de lucru sau alte asemenea unitati fara personalitate juridica, carora le-au delegat competenta de a incheia raporturi juridice cu zilieri, pot delega acestora si competenta conducerii, completarii si transmiterii catre inspectoratele teritoriale de munca a copiei registrului conform Art. 2 alin. (3).
(2) Registrul se pastreaza la sediul beneficiarului de lucrari si/sau, dupa caz, la sediul sucursalei, agentiei, reprezentantei, punctului de lucru sau al altor asemenea unitati fara personalitate juridica.
(3) Registrul va fi numerotat, parafat si legat.
(4) Beneficiarul de lucrari raspunde de respectarea prevederilor legale privind conducerea, completarea si pastrarea registrului, fiind responsabil de corectitudinea datelor inscrise in registru.

Legea nr. 52/2011 privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract zilier gica1 gica1 cat este perioada in care un angajat poate sta ca zilier prin contract, cand expira contractul se poate face altul ? (vezi toată discuția)
Angajare zilieri Alexandru Deac Alexandru Deac Buna ziua, am un restaurant si as vrea sa angajez zilieri in anumite zile. Imi puteti spune va rog toti pasii pe care trebuie sa ii parcurg? Multumesc (vezi toată discuția)
Contract de prestari servicii serbananca2000 serbananca2000 Daca am o societate a carei activitate principala: Cod CAEN 7311- activitati ale agentiilor de publicitate, si am incheiate contracte de prestari servicii cu ... (vezi toată discuția)