avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Cerere urna mobila
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Cerere urna mobila

buna ziua,

pentru o persoana cu handicap grav(netransportabila), care e procedura ce trebuie urmata pentru putea solicita urna mobila.

Ce cerere trebuie intocmita? Unde trebuie depusa? Ce acte aditionale sunt necesare? Cum ar trebui sa sune respectiva cerere.

Va mulumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 15:26, 24 Iulie 2012
Trebuie sa faceti o cerere scrisa presedintelui sectiei de votare de care apartine persoana respectiva pe care trebuie sa o depuneti la biroul electoral.
Cred ca o astfel de formulare este in regula:


Domnule Presedinte,

Subsemnatul (datele si adresa) prin prezenta va rog sa dispuneti deplasarea urnei mobile la domiciliul meu pentru ca sunt netransportabil.
Afectiunea / Afectiunile de care sufar sunt: [...]

Va multumesc.



Pana in iunie anul acesta trebuia anexata la cerere o adeverinta de la medicul de familie, acum ajunge o simpla cerere:

Art. 87 din Legea alegerilor locale 2012 actualizata:
(1) Pentru alegătorii netransportabili din cauză de boală sau invaliditate, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare poate aproba, la cererea scrisă a acestora, ca o echipă formată din cel puţin doi membri ai biroului electoral să se deplaseze cu o urnă specială şi cu materialul necesar votării - ştampilă cu menţiunea «VOTAT» şi buletine de vot - la locul unde se află alegătorul, pentru a se efectua votarea. În raza unei secţii de votare se utilizează o singură urnă specială. Urna specială poate fi transportată numai de membrii biroului electoral al secţiei de votare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Votare adelaistrati adelaistrati fiul meu, major d.p.d.v. varsta(28 de ani) este ersoana cu grad de handicap nr.1, am tutela sa de la primarie. Cum procedez ca sa pot si vota in numele lui ... (vezi toată discuția)
Legislatie electorala si informatii generale despre alegeri george-neagu george-neagu Pentru ca suntem in an electoral si intrebarile legate de alegeri (ale celor care ar dori sa candideze sau ale votantilor) sunt din ce in ce mai multe, am ... (vezi toată discuția)
Observator sectie de votare 17mariko 17mariko As dori sa stiu cum pot vota la alegerile locale din localitatea de domiciliu, avand in vedere ca aceasta difera de localitatea unde voi participa ca ... (vezi toată discuția)