avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recurs
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recurs

Am reusit performanta ca doar fosta sotie sa exercite autoritatea tutelara.... motivul este unul destul de ciudat, respectiv, eu ma prezentam in instanta la judecatoria sectorului 5, iar fosta sotie deschisese aceiasi actiune si la sectorul 6. In timp ce la sectorul 5 solicita amanari peste amanari, la sectorul 6 a obtinut exercitarea in exclusivitate a autoritatii parintesti!
Astazi am primit hotararea instantei si as dori sa fac recurs... am si eu nevoie de cateva lamuriri:
1.Imi puteti spune si mie termenul "tehnic" pentru chestia asta ciudata prin care am trecut? Adica aceiasi cauza, aceiasi perioada, aceleasi parti, dar doua instante diferite...
2. faptul ca la judecatoria sectorului 6 a comunicat ca nu am incercat sa iau legatura cu ea de doi ani, iar eu am extrasele de cont si mail-urile prin care solicitam sa vad copilul, poate fi relevant in judecarea recursului?
3. a prezentat ca martor in proces o prietena de-a ei, pe care am vazut-o doar de 3 ori, pe strada, cate 2 minute.... mi se pare bizar ca o persoana care nu ma cunoaste sa poata fi martor! este relevant faptul ca tipa a mai fost martorul ei si in alte procese?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ratonu ratat , utilizator 10:38, 25 Iulie 2012
Daca reusiti sa faceti dovada faptului ca nu ati stiut de proces...aveti sanse de castig in recurs...
pai... nu a venit nici o citatie, iar de proces am aflat intamplator, fiind sunat de un amic... tipul mi-a gasit numele pe internet ca sunt chemat la proces la judecatoria sectorului 6! eu am domiciliul in sectorul 5, iar, din cate stiu eu, procesele pricvind exercitarea autoritatii parintesti se judeca la "domiciliul" paratului!
Va rog sa imi spuneti daca poate fi acceptat recursul in aceasta speta de catre instanta si in ce conditii (ce documente trebuie sa aduc)?
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu imi pot vedea copilul- drept de vizita ratonu ratat ratonu ratat buna ziua, am si eu o mica problema... Am un copil, iar in urma procesului privind exercitarea autoritatii parintesti, a fost incredintat mamei sale.... nu ... (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului de familie alexalex111 alexalex111 Buna seara. Un amic a fost inselat de sotie timp de cativa ani iar mai apoi a fost parasit, aceasta plecand in strainatate cu un alt barbat insurat si el. A ... (vezi toată discuția)
Acceptare probe in instanta si incadrare juridica a faptelor ratonu ratat ratonu ratat Buna ziua, In urma relatiei de concubinaj a rezultat un copil. Dupa ce ne-am despartit am incercat sa pastrez legatura cu copilul. Mi s-a refuzat in mod ... (vezi toată discuția)