avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale nelamuriri infiintare SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

nelamuriri infiintare SRL

Buna ziua, am inceput formalitatile pentru infiintarea unui SRL-D si m-am impotmolit. Asadar am mai multe intrebari pe care vreau sa le adresez:
1.In formularul de aviz al asociatiei de proprietari pt stabilirea sediului social la punctul 5, unde scrie ca "firma urmeaza sa desfasoare activitatile" cum este corect sa trec: "activitati de birou" sau "sediu social". Este vreo diferenta intre cele 2? La sediul social nu o sa se desfasoare nici o activitate comerciala, punctul de lucru e stabilit in alta parte.
2.In actul constitutiv apare rubrica in care trb numit un cenzor. Trebuie sa il numesc de la inceput sau poate fi numit dupa infiintarea firmei? Cenzorul trebuie sa fie neaparat contabil sau poate fi unul dintre asociati?
3.Cate coduri CAEN pot fi trecute la un SRL-D? Activitatea firmei va fi de comercializare de dulciuri, a produselor zaharoase. Codul CAEN pe care l-am gasit specific acestei activitati este 4636 "Comert cu ridicata al zaharului, ciocolatei si produselor zaharoase". Asta inseamna ca am dreptul sa vand en-gros dar si in cantitati mai mici, la bucata? Nu am gasit nici un cod specific comertului cu amanuntul al produselor zaharoase. Daca trec acest cod si pot sa vand si la bucata si en-gros imi trebuie autorizatii speciale?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 12:32, 27 Iulie 2012
Daca nu ai activitate la sediul social, cel mai bine in acordul asociatiei este sa treci activitati de birouri. Oricum reprezentantii asocciatiilor sunt destul de circumspecti si reticenti cand e vorba despre activitati la sediul social.

Cu privire la obiectul de activitate, cel nominalizat este pentru vanzari en-gros. Daca doresti si vanzare en-detail atunci eu cred ca te incadrezi la 4724 - Comert cu amanuntul al painii, produselor de patiserie si produselor zaharoase, in magazine specializate
1.La sediul social puteti desfasura activitati de birou daca veti autoriza activitatile de birou!
Puteti trece orice "activitati de birou" sau "sediu social".
Daca la codul CAEN trec ca activitate comertul cu ridicata asta inseamna ca pot importa pt propriul magazin, fara sa fac distributie, si sa vand cu amanuntul in magazin? In afara de codul CAEN specific imi mai trebuie alte conditii si acte suplimentare la infiintarea SRL-ului daca sunt importator?
Ca si SRL-D aveti voie doar cinci coduri CAEN.Le puteti corela astfel incat sa se completeze unul pe celalalt.
La registrul comertului exista biroul de consultanta care va poate ajuta in legatura cu alte nelamuriri.
Succes
In obiectul de activitate puteti avea cel mult 5 grupe de activitate( intr-o grupa sunt mai multe coduri CAEN). IŽn cele 5 (cinci) grupe de activitate nu pot fi incluse ca obiect de activitate al societatii urmatoarele: intermedieri financiare sŸi asigurari, tranzactii imobiliare, activitatii de jocuri de noroc si pariuri, productie sau comercializare de armament, munitii, explozibili, tutun, alcool, substante aflate sub control national, plante, substante si preparate stupefiante sŸi psihotrope, precum sŸi activitatile excluse de normele europene pentru care nu se poate acorda ajutor de stat.
La sediu puteti sa desfasurati sau nu activitati. Daca nu desfasurati nicio activitate veti depune la registrul comertului odata cu documentatia pentru inmatricularea societatii declaratia model 1 pe care veti scrie ca nu desfasurati activitati la sediu. Daca desfasurati activitati de birou, veti completa declaratia model 2, formular care are pe verso la punctul 4.3.3 inscrisa optiunea pentru activitati proprii de birou pentru firma sau daca desfasurati alte activitati care sa regasesc in codificarea CAEN rev.2 le inscrieti pe acelasi formular la punctul 4.3.1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizare ob. de activ. AMF2010 AMF2010 Buna, daca am ca obiect de activ. trecut in statut, comercializarea de paine...si vreau sa iau o franciza pe produse de patiserie pt. comercializarea lor, ... (vezi toată discuția)
Sprijin intocmire acte inregistrare societate la onrc bogdamen bogdamen Buna ziua, In momentul de fata sunt pe punctul de a infiinta o societate comerciala. Ca obiect de activitate, voi avea comercializarea si instalarea ... (vezi toată discuția)
Depozitare marfa la sediu social cod caen: 4634, 4791 inextricabil inextricabil Buna ziua, Voi infiinta un SRL cu urmatoarele coduri caen: 4634 Comert cu ridicata al bauturilor, 4791 Comerţ cu amănuntul prin intermediul caselor de ... (vezi toată discuția)