avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... rate la banci neplatite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

rate la banci neplatite

buna ziua.in 2008 am facut un imprumut la banca in chf.dupa cum stiti francul a urcat foarte mult si acum nu mai pot plati ratele.mentionez ca este credit pt nevoi personale fara girant si fara garantii. am fost instiintata ca din cauza neplatii suma va fi preluata de o firma recuperatoare.la ce trebuie sa ma astept acum si ce o sa se intample? nu detin bunuri sau imobile pe numele meu. va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 13:30, 27 Iulie 2012
Probabil se va porni executarea silita impotriva dumneavoastra...daca suma nu este foarte mare executarea silita se va face prin poprire - pe veniturile pe care le aveti de ex.salariul. In cazul in care nu aveti venituri sau alte bunuri ...se vor face verificari periodice pentru a vedea daca ati dobandit in proprietate vreun bun sau daca realizati venituri
suma este de 12 330chf si sal 350 ron(jumatate de norma)va multumesc!
mai am o nelamurire:suma pe care am imprumutat-o a fost de13650chf iar acum cand am primit somatia de plata soldul creditului este de 12330chf.pai in 4 ani in care am platit ratele doar atat am platit ?(ratele au fost 200chf pe luna timp de 3 ani si 140chf timp de aproape 1 an).cum se calculeaza?
executarea silita se va face prin poprire - pe veniturile pe care le aveti de ex.salariul.

alocatia copiilor este considerata venit?
Pe alocatia copiilor nu se face poprire.
Ultima modificare: Joi, 26 Iulie 2012
gi-jane2, moderator
Cand semnati un contract de credit, aruncati-va o privire pe scadentar. o sa vedeti ca in primii ani, o mare parte din rata o reprezinta dobanda. E normal, se calculeaza la intreaga suma a creditului.
Alocatiile copiilor, sunt ale copiilor.:) nu pot fi executate silit pt datoria dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire apartament! MeryPoppins MeryPoppins Sotul este girant la un credit ipotecar pentru apartamentul fiului nostru cel mare,Creditul fiind in franci elvetieni. Avand in vedere ca francul a ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale tinaa tinaa buna ziua. va rog sa imi spunti cum se procedeaza in cazul in care imprumutantul unui credit de nevoi personale nu mai plateste ratele avand venit din ... (vezi toată discuția)
Executare silita apartament ipotecat tatiananae81 tatiananae81 Buna ziua, am un credit ipotecar pe care nu-l mai pot platii pentru ca e in valuta si rata depaseste castigul nostru pe familie.Am trecut deja prin doua ... (vezi toată discuția)