avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate aer conditionat instalat in mod incorect si periculos
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

aer conditionat instalat in mod incorect si periculos

Unde ne putem plange (si sa avem si un rezultat, desigur) de vecinii care si-au instalat aparate de aer conditionat in mod periculos pentru bloc, in sensul ca forteaza instalatia electrica si putem lua foc?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 05:55, 26 Iulie 2012
A cui instalatie o forteaza?
Instalarea aparatelor de aer conditionat se face de regula, de catre firme specializate care tin cont de conditiile tehnice mentionate in cartea tehnica a echipamentului tehnic, respectiv de incarcarea instalatiei electrice.
Daca suspiciunile dvs. sunt dublate de evenimente (intreruperi repetare de curent pe scara/ bloc, cu solicitarea/ sosirea echipelor de interventie de la furnizorul de energie electrica, care au constatat suprasolicitarea instalatiei electrice a scarii/ blocului, respectiv inceputuri de incendiu, stinse de catre locatari), va puteti adresa in scris la firma furnizoare de energie electrica si/ sau la protectia consumatorului si/ sau la pompieri.
Este suspecta sustinerea conform careia aparate de aer conditionat montate in proprietate privata "forteaza instalatia electrica si putem lua foc",in conditiile in care se cunoaste ca aceasta aparatura beneficiaza de sistem propriu de protectie
Mai mult,avand in vedere ca aparatele de aer conditionat sunt montate in proprietate individuala,pe cale de consecinta sunt montate in instalatie interioara-prevazuta cu sistem propriu de siguranta ,diferita de instalatia parte comuna a imobilului
Daca aveti suspiciuni,puteti apela la persoana fizica /juridica autorizata care sa efectueze verificari pe reteaua comuna si in situatia in care se constata eventuala racordare neautorizata ,se pot dispune sanctiuni pecuniare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un proprietar de apartament are voie să scoată o parte din ... Drulea Petru Drulea Petru Un proprietar de apartament are voie să scoată o parte din instalația de aer condiționat pe casa scării de bloc? (vezi toată discuția)
Instalare cazan, boiler alta instalatie de caldura/apa calda im82 im82 Buna ziua, Locuinta la bloc. Pentru instalarea unui cazan sau boiler sau alta instalatie de generare a apei calde menajere sau agent termic de ce semnaturi ... (vezi toată discuția)
S-a instalat, pe scară, sistemul de senzori pentru prevenirea exploziilor la instalația de gaze, și am fost pus la plată deși am centrală electrică. e corect? AMS1 AMS1 Buna ziua, Am un apartament intr-un bloc in care tocmai s-a instalat, pe scara, sistemul de senzori pentru prevenirea exploziilor la instalatia de gaze, ... (vezi toată discuția)