avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Documente infiintare asociatie si fundatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Documente infiintare asociatie si fundatie

Buna ziua. Ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie. De unde se ia dovada disponibilitatii denumirii, respectiv dovada sediului si a patrimoniului.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: bm_maria , utilizator 13:22, 27 Iulie 2012
Buna ziua. Dovada disponibilitatii denumirii o obtineti de la Minsterul Justitiei, serviciul Relatii cu Publicul Compartimentul de Evidenta ONG, aflat pe str. Apolodor, nr.17, sector 5, Bucuresti, tel. 037 204 1999 int.1192, e-mail: relatiipublice@just.ro.Pentru aceasta trebuie sa depuneti o cerere si chitanta in original eliberata in urma platii unei taxe in cuantum de aproximativ 5 lei, care se plateste la Trezoreria sectorului sau a orasului in care locuiti, in contul Ministerului Justitiei.Puteti opta sa depuneti/primiti aceste acte prin posta, mai ales in cazul in care nu locuiti in Bucuresti.
Dovada sediului:actul in baza caruia stabiliti sediul ONG: contract de vanzare cumparare, comodat, inchiriere etc.
Dovada patrimoniului: chitanta de la banca in valoare de cel putin un salariu minim brut pe economie, la data constituirii asociatiei- este alcatuit din aportul in natura si/sau in bani al asociatilor. In cazul aportului in natura, forma autentica a actului constitutiv si a statutului este obligatoriu.
Multumesc mult de raspuns :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras din registru asociatiilor si fundatiilor razvan0101 razvan0101 sunt economist la un ONG si as avea nevoie de un extras actualizat din registru asociatiilor si fundatiilor.stie cineva care este procedura de a obtine acest ... (vezi toată discuția)
Denumire asociatie roxy_dancer007 roxy_dancer007 Data post: Luni, 13 Iulie 2009, 10:53 Subiect: intrebare denumire asociatie buna ziua pentru rezervarea denumirii unei asociatii am inteles ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Extras la zi din registrul national al persoanelor juridice fara scop lucrativ e_rainbow_love e_rainbow_love Am nevoie pt deschiderea unui cont la o banca pt o asociatie de un Extras la zi din Registrul National al persoanelor juridice fara scop lucrativ. De unde pot ... (vezi toată discuția)