Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

medic care nu-si respecta obligatiile

Am lucrat 3luni,part-time in cabinetul unui medic si nu am fost platit conform contractului de munca,adica deloc,spunindu-mi ca-mi va da banii la sfirsitul celor trei luni.Medicul respectiv si-a vindut cabinetul si a rezililiat contractul cu casa de asigurari,plecind in afara tarii.Nu raspunde la telefon si nu vrea sa ia legatura cu mine pe nici o cale.Mentionez ca nu am semnat nici un stat de plata.
Vreau sa stiu cum trebuie sa procedez pentru a-mi recupera banii.
Multumesc!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:48, 29 Iulie 2012
Actiunea in instanta indreptata impotriva angajatorului,atata timp cat ati prestat pe baza unui contract de munca iar angajatorul nu v-a platit drepturile salariale cuvenite pt. munca depusa
Dar ati avut sigur contract de munca semnat si declarat la ITM? Ati mers sa verificati? Daca nu aveti nici un stat de plata, ma indoiesc ca a fost si contractul inregistrat.
Cam greu de recuperat banii din ceea ce spuneti dvs , avand in vedere faptul ca angajatorul dvs a parasit tara ...

Chiar daca obtineti o hot.judecatoreasca irevocabila va fi foarte greu de pus in executare ...
Sigur ca exista contract de munca,pe care l-am semnat amandoi si am mers impreuna la contabil de unde a fost trimis la ITM si inregistrat

Chiar daca a parasit tara,vine periodic in tara,unde mai are afaceri.

Ultima modificare: Duminică, 29 Iulie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Citez :
Medicul respectiv si-a vindut cabinetul si a rezililiat contractul cu casa de asigurari,plecind in afara tarii

Poate sa aiba afaceri pe alta firma, atata timp cat pe acel CMI nu mai are activitate conduce la ideea ca executarea silita va fi foarte greu de realizat ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O lamurire Stef12345 Stef12345 Am lucrat aproape 3 saptamani la o firma {grup7} ca merchandiser la carrefour, fiind platita pe zi cu 28 de lei, fiind o suma f mica pt cata munca depuneam,.Nu ... (vezi toată discuția)
Munca la negru alinu31 alinu31 lucrez de un an la o firma de taxi iar patronul imi promite ca imi face contract si nu mi-a facut pina acum,as dori sa il dau in judecata ,sau sa iau ceva ... (vezi toată discuția)
Nu am semnat nici un cim elena.miha1983 elena.miha1983 Am si eu o nelamurire, m-am angajat acum 3luni jumate...la angajare nu am semnat nici un fel de contract individual de munca iar la ITM apar cu contract de ... (vezi toată discuția)