avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... cum se calculeaza indemnizatia daca nu lucrez de 12 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

cum se calculeaza indemnizatia daca nu lucrez de 12 luni, ci am fost o perioada in ccc?

Buna ziua!
As dori sa intreb cum se calculeaza indemnizatia pentru concediul pt cresterea copilului daca aleg varianta de doi ani? Insa nu lucrez numai din 13 martie 2012, inainte am fost tot in concediu de cresterea copilului si am beneficiat de indemnizatia minima de 600 lei+alocatia de 200. Din martie salarul meu de baza este 1200 lei (brut 764 lei) si urmeaza sa nasc in ultimele zile din septembrie 2012.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:37, 29 Ianuarie 2013
1. Indemnizatia pentru CCC2 sa calculeaza 75% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.

2. In aceste 12 luni intra perioada de CCC1 (cu indemnizatia aferenta, de 600 lei), lunile in care ati avut salariu sau indemnizatie de concediu medical sau de concediu de maternitate.

3. Alocatia de stat pentru copii (200 lei) nu este venit profesional si nu se ia in calcul.
Multumesc pentru raspuns!
Buna ziua,
In ce situatie ma incadrez in cazul in care am frecventat cursurile de masterat la zi in perioada octombrie 2011- iunie 2013 si voi naste in oct 2013? Primesc indemnizatie de crestere a copilului?
Astept un raspuns, multumesc
1. Veti beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) daca imediat dupa absolvirea masteratului (cu sau fara examen de absolvire) va inregistrati la Agentia de Somaj si dupa 60 de zile de la absolvire veti primi indemnizatie de somaj.

2. Perioada de 60 de zile de la absolvire si perioada de somaj sunt eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc in cazul nasterilor suprapuse melcsy melcsy Buna ziua. situatia in care persoana care se afla cu primul copil in perioada de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului in baza OUG nr. ... (vezi toată discuția)
Studenta - somaj - indemnizatie de crestere a copilului? Sorinuca Sorinuca Buna ziua, Situatia mea suna cam asa.. la sfarsitul lunii iunie anul acesta voi absolvi programul de master la zi la care am fost inscrisa timp de doi ani. ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie elissar elissar Buna ziua,am si eu o intrebare,imi poate spune si mie cineva,daca eu in timpul cat am primit ultima transa de bani din indemnizatia primului copil 800 roni ,am ... (vezi toată discuția)