avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj -proaspat licentiat-avantaje?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj -proaspat licentiat-avantaje?

As dori sa cunosc ce avantaje/limite ar avea o persoana, licentiata din iulie 2012 si inscris la Master(bursier), cu varsta de 45 ani, de a deschide o afacere, in cazul in care s-ar inscrie la somaj .ce documente sunt necesare la somaj?cat timp poate sa ia somaj si in ce cuantum?(ar dori sa deschida un cabinet cosmetic in cadrul unui coafor). ce pasi trebuie sa urmeze?

multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:19, 30 Iulie 2012
1. - Beneficiati de indemnizatie de somaj daca va inregistrati la Agentia de Somaj in termen de maximum 60 de zile de la absolvire.
- Daca in cele 60 de zile nu vi se ofera sau nu gasiti un loc de munca atunci veti primi o indemnizatie de somaj de 250 lei lunar timp de 6 luni.
- Documentele necesare sunt: actul de identitate, adeverinta de absolvent (cu data absolvirii), adeverinta de la Fisc cu veniturile pe care le aveti inregistrate acolo.

2. Daca la data inregistarii la Agentia de Somaj sau pe timpul cat primiti indemnizatia de somaj sunteti inscrisa la masterat nu puteti beneficia de indemnizatia de somaj decat dupa absolvirea acestei forme de invatamant.

3. Pe timpul cat sunteti benficiara a indemnizatiei de somaj puteti obtine venituri din activitati ca PFA, I.I. sau I.F. daca aceste venituri sunt sub 500 lei lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa terminarea facultatii cool_girl_em cool_girl_em suntem in luna iunie, luna aceasta termin si facultatea, mai exact pe douazeci si ceva dau licenta, scris şi oral. Cand trebuie sa mi depun dosarul pentru ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj pentru absolventi Justitiarul711 Justitiarul711 Dupa terminarea facultatii o terta persoana nu a beneficiat de ajutorul de somaj pe motivul ca s-a inscris la master. Acum, dupa absolvirea masterului poate ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa masterat EDWARD85 EDWARD85 BUNA! DACA AM LUCRAT PE TIMPUL FACULTATII APOI NU AM MAI LUCRAT SI M-AM INSCRIS LA UN MASTER PE CARE L-AM FINALIZAT PE 10 IULIE MAI POT BENEFICIA DE AJUTOR DE ... (vezi toată discuția)