avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul nu-mi permite accesul in curtea sa pt executia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul nu-mi permite accesul in curtea sa pt executia unor reparatii la imobilul meu

Buna ziua,

Ma confrunt cu o problema destul de grava...vecinul nu-mi permite accesul in curte pt a face unele reparatii urgente la imobilul meu. In urma vremii nefavorabile din aceasta primavara, s-a desprins o parte din izolatia casei, cea din spate, si nu se poate repara decat daca am acces in curtea vecinului. Acesta initial a spus ca este de acord sa chem o echipa de constructori sa-mi execute aceste reparatii, dar in ziua cand au venit muncitorii, nu ne-a permis accesul in curte. Ar mai fi o problema, legata de siguranta lor, (a vecinilor) pt care pot fi trasa la raspundere: exista bucati mari de izolatie, compuse din polistiren, plasa si ciment, care stau prinse doar intr-un surub, sau o bucata de sarma, care pot oricand sa cada si sa-i raneasca, acestia avand o masuta pozitionata chiar in dreptul acelui perete.

Exista o lege care sa-mi permita accesul in curte pt executia acestor reparatii? Cum sa procedez in cazul acestui refuz?

Multumesc!

Astept si eu acelasi raspuns.Si cuscrul meu are aceeasi problema,vrea sa isi izoleze casa pe exterior si vecinul nu il lasa sa intre in curtea lui pentru reparatii
Poate ne va raspunde, totusi, cineva. Stiu ca exista o lege in acest sens, vecinii sunt obligati sa-ti permita accesul in curte pt reparatii de consolidare a locuintei. Nu trebuie sa ajungem neaparat la tribunal pt asa ceva, ar fi pierdere de timp si bani.
codul civil va permite accesul prin curtea vecinilor
la capitolul limitele proprietatii
am avut aceasta problema acum 3 ani
cautati codul civil pe internet
limitele proprietatii
si o sa gasiti acolo ca este obligat sa va permita accesul, ceea ce este si logic cum a fost si la mine
i-am scos copie de pe codul civil si i-am pus-o la cutia postala
de exemplu si craca unui copac care atirna la mine in curte pot sa culeg eu roadele de pe ea
o sa vedeti acolo in codul civil la proprietate, dreptul proprietatii si limitele proprietatii
In afara de Codul Civil exista o hotarare a Cons. Gen. al Mun. Bucuresti, nr. 334 din 2005 mi se pare, care spune ca este obligat(vecinul) sa permita accesul pt. reparatii. M-am lovit de aceeasi problema, dar la mine era vorba de casa noua si se pare ca se aplica doar la reparatii. Mergeti la politia locala si depuneti o sesizare(petitie) la Disciplina in constructii. Va dura putin, dar ei il vor soma pe vecin si in caz de refuz il pot amenda.
Fara hotarare judecatoreasca nu puteti patrunde pe o proprietate care nu va apartine.
Procesul va fi mai greu decat credeti si sunt de parere ca daca nu va angajati avocat nu veti obtine castig de cauza.
Politia nu are dreptul de a intra pe o proprietate decat cu aceeptul proprietarului sau cu mandat...

Alte discuții în legătură

Interzicerea accesului pe proprietate! iosifgeorge iosifgeorge Buna ziua! Soacra are teren suficient ptr a monta o schela, in spatele casei, dar când au intrat in posesia casei (au moștenit casa) , nu s-au interesat de ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a face carmen9 carmen9 M-a dat in judecata vecinul meu ca prin sentinta sa fiu obligat - sa mut materialelel care sunt sprijinite de zidul lui sau sa faca el acest lucru si eu sa-l ... (vezi toată discuția)
Distanta dintre terenuri pentru edificatie fratargujiu fratargujiu Salut tuturor. As vrea sa Va intreb care este distanta care trebuie sa fie pastrata dintre doua terenuri avand un proiect (in gand nu AC) de a construi o ... (vezi toată discuția)