avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul nu-mi permite accesul in curtea sa pt executia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul nu-mi permite accesul in curtea sa pt executia unor reparatii la imobilul meu

Buna ziua,

Ma confrunt cu o problema destul de grava...vecinul nu-mi permite accesul in curte pt a face unele reparatii urgente la imobilul meu. In urma vremii nefavorabile din aceasta primavara, s-a desprins o parte din izolatia casei, cea din spate, si nu se poate repara decat daca am acces in curtea vecinului. Acesta initial a spus ca este de acord sa chem o echipa de constructori sa-mi execute aceste reparatii, dar in ziua cand au venit muncitorii, nu ne-a permis accesul in curte. Ar mai fi o problema, legata de siguranta lor, (a vecinilor) pt care pot fi trasa la raspundere: exista bucati mari de izolatie, compuse din polistiren, plasa si ciment, care stau prinse doar intr-un surub, sau o bucata de sarma, care pot oricand sa cada si sa-i raneasca, acestia avand o masuta pozitionata chiar in dreptul acelui perete.

Exista o lege care sa-mi permita accesul in curte pt executia acestor reparatii? Cum sa procedez in cazul acestui refuz?

Multumesc!

puteti beneficia de despagubiri daca este cazul, asa zice NCPC
pentru a preveni situatiile neplacute si pentru a responsabiliza vecinul, puteti cere o garantie in numerar si intocmi o intelegere pentrugarantie si clauze pentru despagubiri
sa umble el cu acte in instanta daca vrea sa recupereze sumele nedatorate.

am patit si eu la fel, pentru lucrari de hidroizolatie la fundatia casei vecinului, constructie din 1600 toamna la limita proprietatii, curte de 3 m latime arata ca transeele din I razboi mondial
din perioada de 1 luna convenita s-au facut 3 si m-am ales cu refacerea totala a pavajului curtii si a spatiului verde pe cheltuiala proprie.

ar fi interesant ca deschizatorul topicului sa ne povesteasca, la 2 ani distanta, ce a reusit sa realizeze

sau nu?
Eu am 80 de cm de la peretele casei către Curtea vecinului și tot nu-mi permite sa îmi repar spatele casei ce pot face?
va faceti un gard ( binenteles cu AC )....

stancalia a scris:

Eu am 80 de cm de la peretele casei către Curtea vecinului și tot nu-mi permite sa îmi repar spatele casei ce pot face?

am de facut fatada spre vecin la casa,fiind pe calcan,acesta nu i-mi da voie ,cepot sa fac exista vreo varianta cu alpinisti? Multumesc
Sunt multe discuții de genul, si n'as vrea sa deschid un topic nou.
Problema mea e similara. Soacra are teren suficient ptr a monta o schela, in spatele casei, dar când au cumpărat casa, nu s-au interesat de limitele de proprietate. Casa este construita de peste 20 de ani, iar in spatele casei nu exista gard de delimitare a proprietății. Vecina si-a construit mai multe anexe chiar pe zidul casei soacrei mele, fara acte! Ne existând gard intre proprietăți, nu ne permite accesul ptr a ne executa branșamentul la gaz ptr o construcție noua, care este amplasata in continuarea casei soacrei mele, respectând distanta si cerințele din certificatul de urbanism, conform autorizației de construcție. Suntem in proces cu vecina, ptr aceasta problema, delimitarea proprietății. Avem 5 măsurători/ridicari topografice, 4 topografi diferiți, toate masuratorile ne dau dreptate, doar vecina nu e de acord cu ele. Următorul termen al procesului, este in septembrie. Pana atunci vrem sa rezolvam si cu branșamentul de gaz sa ne putem muta, fiind constrânși de actualul proprietar unde locuim, care vrea sa vândă imobilul.
Cum si ce si cine ar putea s-o lămurească pe vecina, fiica si ginerele vecinei, să-și țină câinii in țarc si sa ne permita accesul pe proprietatea noastra sa ne finalizam branșamentul? (in afara de acțiunea civila)
Am fost si la poliție sa anunțăm ca vrem sa facem aceste lucrari, ptr ca avem vre-o 8 plangeri nefondate din partea vecinei, sa aiba cunoștință despre următoarea "plangere" care ar fi urmat sa o faca, iar cei de la poliție ne-au spus ca nu au ce sa faca si i-au chemat la mediere. Medierea nu a mai avut loc. Avocata vecinei a sunat la poliție si a anunțat ca problema o vom rezolva in instanta. O vom rezolva, perfect de acord cu ea, dar durează, iar noi trebuie sa ne mutam!
Ce as putea face, unde si cui sa ma adresez?
Au fost mai mulți instalatori care au discutat cu ei si i-a explicat vecinei ca e vorba de o ora, timp necesar ptr a poza tevile pe peretele soacrei, și la toți instalatorii le-a explicat ca "pe la mine prin curte nu intra nimeni", ea vorbind despre terenul soacrei mele, doar ca nu este imprejmuit!!!
Daca aveți vre-o idee, soluție, orice LEGAL ce as putea face in acest sens, in afara de proces, v-as rămâne dator!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interzicerea accesului pe proprietate! iosifgeorge iosifgeorge Buna ziua! Soacra are teren suficient ptr a monta o schela, in spatele casei, dar când au intrat in posesia casei (au moștenit casa) , nu s-au interesat de ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a face carmen9 carmen9 M-a dat in judecata vecinul meu ca prin sentinta sa fiu obligat - sa mut materialelel care sunt sprijinite de zidul lui sau sa faca el acest lucru si eu sa-l ... (vezi toată discuția)
Distanta dintre terenuri pentru edificatie fratargujiu fratargujiu Salut tuturor. As vrea sa Va intreb care este distanta care trebuie sa fie pastrata dintre doua terenuri avand un proiect (in gand nu AC) de a construi o ... (vezi toată discuția)