avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Model act aditional contract arenda
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Model act aditional contract arenda

buna ziua,

are cineva un model de act aditional la ct. arenda teren agricol referitor la modul de plata a venitului din arenda, conf. art 94 alin 14 din CF?
Cel mai recent răspuns: ContSters61634 , utilizator 09:32, 28 Iunie 2013
Nu exista un model standard. O forma ar fi asa:
Act aditional la contractul de arenda nr. ... din ....
Noi, (scrieti partile cu toate datele, exact ca in contractul de arenda) ..., avand in vedere calitatea de noastra de parti contractante in contractul de arenda incheiat la data de ........, am hotarat modificarea acestuia prin prezentul act aditional astfel:
1. Se modifica punctul / articolul ...., in sensul ca modalitatea de impunere se face prin .......... (fie prin stopaj la sursa - 16%, fie prin contabilitate in partida simpla - venitul net anual în sistem real se stabileşte pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă).
Prezentul act aditional s-a incheiat astazi ....., in ......... exemplare, cate unul pentru fiecare parte.
Semnaturi.
Multumesc,

cine trebuie sa inregistreze acest act aditional la adm. financiara, proprietarul terenului(arendatorul) sau arendasul?
In conformitate cu prevederile art. 81 alin. 2 Cod fiscal contribuabilii care obţin venituri din arendarea bunurilor agricole din patrimoniul personal au obligaţia înregistrării contractului încheiat între părţi, precum şi a modificărilor survenite ulterior, în termen de 15 zile de la încheierea/producerea modificării acestuia, la organul fiscal competent.

Eu postez aici un model de act aditional conceput de mine. Daca cineva considera ca ar putea fi completat, ... il imbunatatim!


Act aditional nr.1
la
CONTRACTUL DE ARENDARE
nr………/…………………………………….

Intre,
- …………………………………………………… avand CNP:…………………………….. domiciliat in …………………………………………………………………………………. legitimat cu ………. seria…….. nr………….………….., eliberat la data de …………………………., denumit în continuare arendator
si
-..............................................., cu sediul în ......................................................................avand, cod unic de înregistrare ............................................, înmatriculata la Oficiul Registrului Comertului cu nr......................................., denumita in continuare arendas,

au convenit sa incheie prezentul act aditional, la contractul de arendare nr. .………………………………….
Art.1
-in conformitate cu modificarile legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, impozitul pe venitul din arenda se va calcula prin retinere la sursa de catre ............................................ in calitate de arendas, la momentul platii venitului, prin aplicarea cotei de 16% asupra venitului net, impozitul fiind final.
Art.2
Prezentul act aditional va fi inregistrat de catre …………………………………………… in calitate de arendator la organul fiscal de domiciliu, in termen de 15 zile de la data incheierii acestuia.

Art.3
Celelalte articole din contractul de arendare nr. ………………………………. raman neschimbate.
Art.4. Prezentul act aditional intra in vigoare la data semnarii lui de catre ambele parti.
Incheiat astazi ......................... in 3 exemplare, dintre care unul la arendator, unul la arendas si unul la organul fiscal de domiciliu.

Arendator Arendas
INREGISTRAT sub nr. .............din ........................... la Consiliul local al …................................
Secretar, LS

........................................

(Semnatura)


Act aditional la CONTRACTUL DE ARENDARE
nr……… din ……………………….
Subsemnatii
Numele si prenumele ..................................................., CNP …................................., cu domiciliul in localitatea .............................., str. .................................., nr. ........, bloc ......, scara ........, etaj ......., ap. ......., judetul ........................., nascut(a) la data de ..............................., in ...................., judetul ..........................., fiul (fiica) lui ................................ si al (a) ............................., avand actul de identitate seria ........... numarul ..............., eliberat de ............................., la data de ...................., titular al dreptului de proprietate conform titlului de proprietate nr...................... din ............................., emis de ....................................., sau conform hotararii judecatoresti nr................... din ..............................., pronuntata de ............................................., sau a procesului verbal de punere in posesie nr................... din .................., emis de ....................................., sau actului de partaj nr..................... din ........................., emis de ....................................., in calitate de arendator si
S.C. ...................................................... S.R.L., inreg. sub nr. J......./............./..........., CUI: ................................, cu sediul in loc. ................................str...................................... nr........, Jud. ............................, reprezentata de administrator .........................................., in calitate de arendas,
de comun acord, au convenit sa incheie prezentul act aditional.
Art.1. In conformitate cu prevederile OUG 125/2011 prin care se modifica Legea 571/2003 privind Codul fiscal, conform optiunii arendatorului, impozitul pe venitul din arenda se va calcula:
a. prin retinere la sursa de catre arendas, la momentul platii venitului, prin aplicarea cotei de 16% asupra venitului net, impozitul fiind final.
Semnatura arendatorului:........................................................
b. pe baza datelor din contabilitatea in partida simpla condusa de catre arendator. Semnatura arendatorului:.............................................
Art.2. In conformitate cu prevederile art. 81 alin. 2 Cod fiscal, prezentul act aditional se va inregistra de catre arendator la organul fiscal de domiciliu, in termen de 15 zile de la data incheierii acestuia.
Art.3. Cate un exemplar din prezentul contract se va inregistra prin grija arendasului la consiliul local, APIA.
Art.4. Prezentul act aditional intra in vigoare la data semnarii lui.
Incheiat azi, ......./............/............. in 5 exemplare, dintre care 2 ex. la arendator.
Ultima modificare: Vineri, 31 August 2012
ContSters44758, utilizator

Alte discuții în legătură

Impozitarea contractului de arenda Mihaita123 Mihaita123 In Codul fiscal scrie ca arendasul trebuie sa plateasca impozitul pe venit si cass, in numele arendatorului. Atunci care este contribuabilul, arendasul sau ... (vezi toată discuția)
Plata impozit arenda amphora amphora Buna ziua, Am un contract de arendare in derulare si am primit un act aditional prin care trebuie sa aleg modul de impozitare (la sursa sau determinare venit ... (vezi toată discuția)
Plata impozit pe venit din teren agricol arendat ancarapan ancarapan In ianuarie a.c. am arendat unei persoane fizice din comuna unde este terenul agricol pe baza unui contract de arenda inregistrat la primarie,plata arendei ... (vezi toată discuția)