avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de somaj la terminarea CCC?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de somaj la terminarea CCC?

Buna ziua! Am terminat studiile superioare la zi cu finalizare in anul 2009,ai incepand cu luna august 2009 sunt in concediul de crestere copli,(al doilea concediu se termin in martie 2013)As dori sa stiu, daca pot beneficia de somaj, in cazul in care nu reusesc sa ma angajez. Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2012
SilviuMihai, utilizator
Cel mai recent răspuns: SilviuMihai , utilizator 23:28, 1 August 2012
Nu.Ati beneficiat de ccc cf.reglementarilor OUG148/2005,iar in acest act normativ perioada ccc nu este considerata stagiu asimilat pt. somaj.
Da am beneficiat de ccc in perioada august 2009-august 2011iar august 2011 a inceput al doilea ccc care ve va termina in martie 2013. conform OUG 111/2010 perioada august 2011-martie 2013 ar trebui considerata stagiu asimilat pt somaj. problema este ca eu nu am avut un loc de munca inainte de ccc.?
Va muntumesc pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa ccc fy_andreea fy_andreea Am si eu o intrebare:se poate lua si beneficia de somaj dupa concediu de crestere a copilului (2ani).Mentionez ca subsemnatului s-a intors in luna aprilie la ... (vezi toată discuția)
Somaj, ccc, somaj CamyCam CamyCam Buna gasit! Ma puteti ajuta cu o intrebare: pot beneficia de somaj dupa terminarea concediului de crestere a copilului pana la 2ani (care se termina in oct ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu pentru cresterea copilului diaconu82 diaconu82 Buna ziua! As vrea sa va intreb daca dupa terminarea concediului crestere copil o sa pot beneficia de somaj? Am lucrat ca vanzatoare la un magazin innainte de ... (vezi toată discuția)