avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... relatie intre un adult si un minor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

relatie intre un adult si un minor

daca ai o relatie cu un minor care are peste 15 ani,nu promiti casatorie sau altceva,nu esti medic,tutore...ce ti se poate intampla?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 23:11, 20 Februarie 2020
Daca totul este consimtit nu vi se poate intampla nimic din punct de vedere legal.
Da, din cate se pare v-ati informat temeinic mai inainte de a formula aceasta intrebare...

Majorul nu va raspunde penal.
eu m-am informat pentru ca am primit amenintari si legea asta chiar nu o inteleg:|,am citit ca un minor care are peste 15 ani poate sa isi inceapa viata sexuala legal,sa faca sex cu consintamant,dar am gasit si ceva de genul ca in instanta dat fiind faptul ca este minor consintamantul lui ar putea fii lovit de nulitate,precum ca pana la varsta de 18 ani nu este destul de dezvoltat psihic.
adica ceva genu ca si daca spune ca a fost de acord nu se ia in calcul

Ultima modificare: Joi, 2 August 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Legea este clara, minorii de peste 15 ani au voie sa isi inceapa viata sexuala fara ca partenerul sa raspunda penal.

Totusi, daca sunteti major mai bine este sa evitati minorele, atat dpdv legal cat si moral.
Ultima modificare: Joi, 2 August 2012
ContSters178374, utilizator
va multumesc pentru raspuns si sfat doamna/domnisoara olimpia,stiu ca nu e un lucru chiar bun sa ai o relatie cu o minora,dar credeti-ma ca e ceva mai profund,sunt sentimente,nu imi bat joc si nici nu urmaresc vreun lucru de orice natura ar fii el sau ar gandii altii.

Alte discuții în legătură

Infracþiunea de viol ! alexsisco alexsisco Buna seara , cine imi poate spune care este raportul dintre infracţiunea de viol şi act sexual cu un minor ? (vezi toată discuția)
Viol sau nu cezara_pufu cezara_pufu Daca tatal vitreg al unei minore de 14 ani o saruta, o mangaie, ea ii saruta mameloanele, picioarele, cu alte cuvinte ea consimte....la ce se incadreaza? (vezi toată discuția)
Corupere de minori iulian11 iulian11 buna la toti. am si eu o intrebare daca nu va suparati. care e diferenta dintre act sexual cu minor si viol minor? adik ma refer la faptul dak persoana ... (vezi toată discuția)