avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... corupere de minori
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

corupere de minori

buna la toti. am si eu o intrebare daca nu va suparati. care e diferenta dintre act sexual cu minor si viol minor? adik ma refer la faptul dak persoana vatamata respectiv minora spune k nu a fost viol se considera act sexual cu minor? si mai am o intrebare : dak esti acuzat pentru act sexual cu minor si fata a ramas gravida se agraveaza situatia?#-o
Cel mai recent răspuns: iulian11 , utilizator 23:57, 28 Noiembrie 2013
Codul penal:

Violul

Art. 197. - Actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelasi sex, prin constrangerea acesteia sau profitand de imposibilitatea ei de a se apara ori de a-si exprima vointa, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 10 ani si interzicerea unor drepturi
Pedeapsa este inchisoarea de la 5 la 18 ani si interzicerea unor drepturi, daca:
a) fapta a fost savarsita de doua sau mai multe persoane impreuna;
b) victima se afla in ingrijirea, ocrotirea, educarea, paza sau in tratamentul faptuitorului;
b1) victima este membru al familiei;
c) s-a cauzat victimei o vatamare grava a integritatii corporale sau a sanatatii.
Pedeapsa este inchisoarea de la 10 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi, daca victima nu a implinit varsta de 15 ani, iar daca fapta a avut ca urmare moartea sau sinuciderea victimei, pedeapsa este inchisoarea de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi.

Actiunea penala pentru fapta prevazuta in alin. 1 se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.


Actul sexual cu un minor

Art. 198. - Actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelasi sex, care nu a implinit varsta de 15 ani, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 10 ani si interzicerea unor drepturi.
Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelasi sex intre 15-18 ani, daca fapta este savarsita de tutore sau curator ori de catre supraveghetor, ingrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa, ori daca faptuitorul a abuzat de increderea victimei sau de autoritatea ori influenta sa asupra acesteia.
Daca actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelasi sex, care nu a implinit varsta de 18 ani, a fost determinat de oferirea sau darea de bani ori alte foloase de catre faptuitor, direct sau indirect, victimei, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 12 ani si interzicerea unor drepturi.
Daca faptele prevazute in alin. 1-3 au fost savarsite in scopul producerii de materiale pornografice, pedeapsa este inchisoarea de la 5 la 15 ani si interzicerea unor drepturi, iar daca pentru realizarea acestui scop s-a folosit constrangerea, pedeapsa este inchisoarea de la 5 la 18 ani si interzicerea unor drepturi.
Cand fapta prevazuta in alin. 1 a fost savarsita in imprejurarile prevazute in art. 197 alin. 2 lit. b) ori daca faptele prevazute in alin. 1-4 au avut urmarile prevazute in art. 197 alin. 2 lit. c), pedeapsa este inchisoarea de la 5 la 18 ani si interzicerea unor drepturi.
Daca fapta a avut ca urmare moartea sau sinuciderea victimei, pedeapsa este inchisoarea de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi.
ceea ce vreau sa stiu este faptul dak un baiat in varsta de 20 ani a facut dragoste cu o fata de 12 sau 13 ani nestiindui varsta reala si este acuzat de act sexual cu minor neavand antecedente penale cercetat in libertate poate scapa intrun anumit fel? lasand laoparte legile cu inchisoare de la 3 ani pana la 15 sau ce stiu eu. dak este cercetat in libertate semnifik faptul k ar avea o sansa sa nu fie condamnat cu executare? sau este posibil sa il condamne cu executare doar pentru aceasta infractiune? din cate am observat eu pe aici si ce am vazut pe net pentru actul sexual cu minor sau luat cu suspendare fara executare. aqm nu stiu vreau sa ma lamuresc de la dumneavoastra. binenteles cu un rasp concret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infracþiunea de viol ! alexsisco alexsisco Buna seara , cine imi poate spune care este raportul dintre infracţiunea de viol şi act sexual cu un minor ? (vezi toată discuția)
Viol sau nu cezara_pufu cezara_pufu Daca tatal vitreg al unei minore de 14 ani o saruta, o mangaie, ea ii saruta mameloanele, picioarele, cu alte cuvinte ea consimte....la ce se incadreaza? (vezi toată discuția)
Concurs de infractiuni r82z r82z in cazul in care o persoan intretine relatii sexuale cu o persoana de sex feminin in virsta de 15 ani fara consimtamintul acesteia exista concurs de ... (vezi toată discuția)