avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita.
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita.

Am primit de la un executor judecatoresc proprire pe salariul unui angajat (pentru un credit neachitat). Care este procentul maxim care poate fi retinut angajatului? Executorul poate retrage toate sumele ce se deruleaza in toate conturile angajatului executat silit, sau doar in limita unui procent din venit? Executarea silita s-a transmis si bancii, plata salariului se face pe card, deci toate sumele reprezentand veniturile angajatului sunt retinute si virate executorului judecatoresc. Este corect?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 10:04, 6 August 2012
Poprirea pe veniturile din salariu este de maxim 1/3 din venit, prin urmare virarea intregii sume intrate in cont cu titlu de salariu catre executorul judecatoresc nu este legala.

Debitorul poate face contestatie la executare.
Va multumesc mult.
Raspunsul nu este in totalitate complet.
Intradevar, conform legii, veniturile de natura salariala nu se pot popri in cuantum mai mare de 1/3 pentru un singur popritor sau mai mult de 1/2 pentru cumul de popritori.
Pe de alta parte, banca poate vira toata suma catre executor deoarece sumele odata intrate in contul bancar isi pierd individualitatea, in consecinta nu mai reprezinta venituri de natura salariala ci reprezinta disponibil in cont curent.
Sfatul meu este ca dumneavoastra in calitate de angajator sa eliberati angajatului o adeverinta prin care sa certificati ca venitul este deja poprit la platitor, angajatul va merge cu aceasta adresa la banca si va solicita ca diferentele care sunt virate in cont sa nu mai fie remise catre executor.

O zi frumoasa
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 August 2012
Claudiu Daniel Hentea, Mediator
Raspunzul domnului executor judecatoresc este gresit. Este adevarat ca exista o banca unde se considera ca veniturile salariale odata intrate in contul bancar isi pierd individualitatea.

Din fericire aceata opinie este singulara.

Veniturile raman venituri, indiferent unde sunt acestea. legea trebuie interpretata in spiritul ei. Nu poti goli de continut o prevedere legala care protejeaza dreptul la viata.

asadar, daca executorul face greseala de a nu va elibera 2/3 din veiturile salariale blocate in contul bancar, ii faceti de urgenta plangere penala si contestatie la executare.
Ultima modificare: Luni, 6 August 2012
ContSters214341, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ilegalitati in cadrul unei banci in bucuresti ovidiu420 ovidiu420 Buna ziua, Ma aflu in situatia in care un executor judecatoresc a infiintat o poprire salariala pe numele meu, trimisa catre angajatorul meu, domiciliu si ... (vezi toată discuția)
Poprire peste limita legala leus leus va rog un sfat in urmatoarea speta: - exista o poprire pe contul bancar si adresa catre serviciu.Intretimp la banca a mai sosit o o poprire pentru o amenda ... (vezi toată discuția)
Executare silita PaulMarica PaulMarica buna seara, va rog sa imi dati un sfat in legatura cu urmatoarele: am un credit aflat in executare silita, s-a facut poprire o treime din salariul sotiei ... (vezi toată discuția)