avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... coasigurat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

coasigurat

daca unul din soti nu are nici un venit care este procedura prin care acesta poate beneficia de asigurarea sotului ce plateste fondul de sanatate in baza unui contract de munca ?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 20:04, 6 August 2012
La locul de munca, al celui asigurat, contabilitatea se ocupa de documentatia pentru coasigurarea sotului fara venituri
La medicul de familie se duce o adeverinta de catre cel angajat si solicita acestuia, medicului, coasigurarea sotului fara un loc de munca.
Mai intai sotul asigurat trebuie sa aiba declarata sotia ca persoana aflata in intretinerea sa.Mai apoi,solicita angajatorului printr-o cerere ca sotia sa devina coasigurata sa.
Va trebui sa ataseze cererii adeverinta eliberata de fisc prin care se face dovada ca sotia nu a obtinut niciun venit in perioada 2007-2012 si o copie dupa certificatul decasatorie.
Atentie,la randul sau sotul trebuie sa faca dovada ca nu are datorii la fondul de sanatate in ultimii 5 ani!Daca a fost salariatul aceleasi firme in toti cei 5 ani e f. simplu de dovedit,daca nu trebuie sa aduca dovezi ca a contribuit anterior .
Dupa ce au fost indeplinite toate cerintele,angajatorul elibereaza adeverinta de asigurat pt. angajat,in care sotia figureaza ca si coasigurat.Cu adeverinta sotia se prezinta la medicul de familie ales,pt. a fi inregistrata in sistem ca coasigurata si pe lista mediculuirespectiv.Adeverinta e valabila doar 3 luni,dupa care se va elibera o noua adeverinta daca vor fi solicitate servicii medicale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii coasigurat pe asigurarea sotului andreeaghe andreeaghe Buna ziua! Sotul meu a renuntat la medicul de familie si doreste sa se inscrie la un alt medic de familie care sa fie aproape de casa. Intre timp, dorim ca ... (vezi toată discuția)
Coasigurat in sistemul de asigurari de sanatate valtercioata74 valtercioata74 In cazul in care sotul beneficiaza de concediu de crestere a copilului, sotia care nu lucreaza nicaieri (nu are nici un venit) este sau nu coasigurata in ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala pentru rude care nu lucreaza spring1 spring1 Bua ziua, am rugamintea sa ma ajutati cu cateva informatii, daca aveti idee Mama mea este casnica. In prezent ii platesc eu contributia CAS (direct la ... (vezi toată discuția)