avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită EXECUTARE SILITA PRIN POPRIRE
Discuție deschisă în Executare silită

EXECUTARE SILITA PRIN POPRIRE

solicit si eu, un raspuns urgent, la urmatoarea speta:
am avut un credit la un ifn asupra caruia s-a instituit executare silita prin porpire de catre un executor judecatoresc, pentru o suma totala de aprox. 1700 lei.
am facut contestatie la executare, am pierdut insa, in timp ce se judeca contestatia societatea care preluase datoria a predat-o alteia care mi-a solicitat sa platesc alta suma si m-am trezit acum cu alta poprire, de la alt executor judecatoresc pentru o alta suma de aprox. 4000 lei, in acelasi dosar, aceeasi cauza.
cum e corect? se poate asa ceva?
rog raspuns urgent!
mii de multumiri!

[va rog, nu mai scrieti cu majuscule]
Ultima modificare: Luni, 6 August 2012
gi-jane2, moderator
daca este aceeasi cauza, exista autoritate de lucru executata . singura solutie este o noua contestatie la executare. incercati sa luati legatura si cu executorul si sa-i explicati in scris situatia ( cu probe)
multumesc!
exista notiunea de autoritate de lucru executata? are vreun temei legal? de care sa ma pot lega?
este aceeasi cauza, acelasi contract, o poprire pe o suma, o a doua poprire pe alta suma.
Parerea mea este ca poate fi vorba de autoritate de lucru judecat, in privinta contestatiei la titlu. In privinta celorlalte modalitati posibile de contestatie la executare, nu avem autoritate de lucru judecat. Avem o noua procedura de executare silita, o noua creanta diferita de prima, asadar nu sunt inceplinite conditiile pentru a avea autoritate de lucru judecat.

Fara insa a se vedea actele de executare nu se poate da niciun sfat concret.
Ultima modificare: Luni, 6 August 2012
ContSters214341, utilizator
da, insa cand s-a instituit prima poprire s-a facut asupra unei sume totale de 1700 lei.
a doua poprire apare asupra unei sume de 4000 lei. e corect?
imprumutul total a fost de 3000 lei.
prima e instituita de un executor care a solicitat incuviintarea executarii silite.
a doua este instituita de un executor, pentru o societate care a preluat datoria, alta datorie fata de cea pentru care se ceruse incuviintarea executarii silite, executor care nu a solicitat incuviintarea executarii

Ultima modificare: Luni, 6 August 2012
gi-jane2, moderator
alindobromir a scris:

executor care nu a solicitat incuviintarea executarii


Daca cel de al doilea executor judecatoresc nu a solicitat instantei de judecata incuviintarea executarii silite,in ce temei a desfasurat acte si actiuni in cauza si a intocmit somatia ?

Alte discuții în legătură

Executare silita oana_cristia oana_cristia In urma unui proces civil, o persoana a fost obligata s[ pl[teasca cheltuieli de judecata in cunatum de 4100 ron. Executorul judecatoresc trimite notificare ... (vezi toată discuția)
Mai are obiect executarea daca s-a depus datoria in cont de consemnari in timpul procesului de stabilire a incuviintarii executarii silite? catinf catinf Buna ziua, Debit constand in cheltuieli de judecata. Creditorul refuza comunicarea oficiala cu creditorul (nu ridica scrisorile recomandate) si porneste dosar ... (vezi toată discuția)
Obligatie plata cheltuieli de executare danilamagda danilamagda buna ziua! daca mi-am platit datoria catre creditor inainte (cu o zi doar) de obtinerea titlului de executare de la judecatorie, mai sunt obligata si la plata ... (vezi toată discuția)