avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită obligatie plata cheltuieli de executare
Discuție deschisă în Executare silită

obligatie plata cheltuieli de executare

buna ziua!
daca mi-am platit datoria catre creditor inainte (cu o zi doar) de obtinerea titlului de executare de la judecatorie, mai sunt obligata si la plata cheltuielilor de executare?
mi se par foarte mari cheltuielile de executare (405 ron) in raport cu datoria mea de 700 ron dar creditorul mi-a cerut 803 ron, suma pe care am achitat-o.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian Catalin Arhire , Evaluator 14:46, 12 Februarie 2017
Fiti putin mai explicit:Ati platit suma inainte ca, creditorul sa apeleze la executor? Somatie si incuviintarea executarii in suma de 803 lei ati primit prin posta?
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2017
ContSters416386, utilizator
Daca puteti dovedi ca suma a fost achitata inainte de incuviintarea executarii ( ziua in care a fost incuviintata executarea o gasiti pe portal ) si inca va aflati in termen ( 15 zile de la comunicare ) depuneti contestatie la executare , in care mentionati ca suma a fost achitata .
nu am platit suma inainte ca, creditorul sa apeleze la executor. am platit pe 19 ianuarie 803 lei creditorului deoarece am gasit in portalul judecatoriei ca s-a depus dosar pentru executare silita.
am platit 803 lei creditorului pentru ca asa a cerut. sedinta de la judecatorie a fost pe 20 ianuarie.
pe 7 februarie am primit prin posta somatie de plata de la executor pentru suma de 700 ron datoria mea si 403 ron cheltuieli de executare.
cheltuielile de executare sunt tot de partea mea sau de partea creditorului daca eu am platit inainte de se aproba executarea din partea judecatoriei?
am chitanta cu plata din 19 ianuarie.
pe portal am gasit referitor la dosarul de executare
"Data inregistrarii 13.01.2017
Data ultimei modificari: 25.01.2017"
In opinia mea nu datorati decat 700 lei fara cheltuielile de executare Faceti contestatie la executare si aratati ca ati achitat creanta inainte de pronuntarea incuviintarii executarii silite.Se depune in termen de 15 zile de la data comunicarii. Nu inteleg de ce creditorul v-a cerut doar 803 lei. ? Mai are pretentii pana la echivalentul sumei de 1103 lei sau nu?
Nu conteaza data ultimei modificari ci data cand s-a pronuntat incuviintarea ,( cred ca a doua zi) 14-15 ianuarie probabil.Daca e asa sunteti buna de plata pt toata suma.
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2017
ContSters416386, utilizator

Alte discuții în legătură

Mai are obiect executarea daca s-a depus datoria in cont de consemnari in timpul procesului de stabilire a incuviintarii executarii silite? catinf catinf Buna ziua, Debit constand in cheltuieli de judecata. Creditorul refuza comunicarea oficiala cu creditorul (nu ridica scrisorile recomandate) si porneste dosar ... (vezi toată discuția)
Executare silita prin poprire alindobromir alindobromir solicit si eu, un raspuns urgent, la urmatoarea speta: am avut un credit la un ifn asupra caruia s-a instituit executare silita prin porpire de catre un ... (vezi toată discuția)
Executare silita Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Am urmatoarea problema:astazi am fost instiintata telefonic de un executor judecatoresc ca am de plata o suma de bani cu titlu cheltuieli de judecata (2700 ... (vezi toată discuția)