avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONTESTATIE LA A.N.R.P.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONTESTATIE LA A.N.R.P.

Buna ziua.
Este vorba de un dosar in baza Legii nr.290/2003. Comisia de aplicare a Legii nr. 290 din cadrul Prefecturii a emis o hotarare de respingere a cererii de despagubiri, desi am avut acte doveditoare care probeaza fara indoiala atat refugiul cat si proprietatea bunurilor.
Am contestat hotararea in termen conform art.8 alin.(3) din Legea nr.290/2003:
Art. 8
"(3)În termen de 15 zile de la comunicare, solicitantul nemulţumit de hotărârea comisiei judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, pentru aplicarea Legii nr. 290/2003 poate face contestaţie la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor – Serviciul pentru aplicarea Legii nr. 290/2003."

A.N.R.P. avea la dispozitie 60 de zile pentru a-mi solutiona contestatia, conform art.8 alin.(4):
"(4)În termen de cel mult 60 de zile, Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor – Serviciul pentru aplicarea Legii nr. 290/2003 va analiza contestaţiile şi le va aproba sau le va respinge prin decizie motivată a vicepreşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor care coordonează activitatea Serviciului pentru aplicarea Legii nr. 290/2003. Hotărârea se comunică comisiilor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, pentru aplicarea Legii nr. 290/2003 şi solicitanţilor."

Am formulat mai multe memorii, cu revenire la contestatia formulata, insa desi au trecut aproape 3 ani (!!!) de la formularea contestatiei, nu am primit nici un raspuns. As dori sa stiu cum as putea proceda in continuare, pt calea judiciara:
- Ma adresez instantei de contencios, la tribunal sau curtea de apel (obligare emitere act administrativ)?
- Sau formulez actiune in obligatie de a face la tribunalul competent?

Multumesc!
;) ;)

Alte discuții în legătură

Retrocedari m.stef m.stef mama a fost deportata din ucraina a finalizat dosaru pentru despagubire de doi ani a trimis actele judecatoresti din brasov dar nu a intrat nici un ban in ... (vezi toată discuția)
Contestatie legea 290/03 MihaiBucur MihaiBucur Buna seara! Am o speta pe Legea nr. 290/2003 referitoare la despagubirile pentru bunurile ramase in Basarabia si nu stiu exact unde as putea inainta cererea de ... (vezi toată discuția)
Lg.9/1998 si lg. 290/2003, draganoiu draganoiu COMISIA JUDETEANA A EMIS HOTARAREA PRIVIND ACORDAREA COMPENSATIILOR BANESTI DOSARUL ZACE ACUM LA AUTORITATEA PENTRU RESTITUIREA PROPRIETATILOR PROBLEMA PE ... (vezi toată discuția)