avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am dreptul la jumatate imobil?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am dreptul la jumatate imobil?

Va propun urmatoarea speta: sotia inainte de casatorie cumpara o casa veche pe numele ei.Dupa un an se casatoreste si sotul face 2 credite pe numele lui pe care le achita impreuna cu sotia.Casa se renoveaza complet cu banii din credite.Manopera cu renovarea a fost facuta de mine (sotul).in totalitate Tot din cele 2 credite se cumpara un automobil.Va rog sa-mi spuneti daca eu (sotul) am dreptul la 50% din casa in caz de divort si la masina intrucat sotia nu are carnet de conducere si nu are ce face cu ea?
Cel mai recent răspuns: ContSters241434 , utilizator 15:56, 8 August 2012
La un eventual partaj se vor face expertize de specialitate.
Se va stabili care este valoarea imbunatatirilor, dar si ce alte bunuri ati mai dobandit in timpul casatoriei si ce valoare au acestea la momentul desfasurarii expertizelor.

Daca nu va intelegeti, instanta va alcatui doua loturi de bunuri dobandite in timpul casatoriei de valori relativ egale.

Daca doriti ca autoturismul sa va revina dvs., iar fosta sotia nu se opune, pentru 50% din c/v acesteia o veti despagubi pe aceasta, daca nu ii oferiti alte bunuri in contrapartida, din lotul dvs.

Puteti obtine 1/2 din c/v imbunatatirilor, nu din casa, deoarece aceasta este bun propriu al viitoarei foste sotii, dobandit inaintea casatoriei.

Ideea de baza este ca valoarea loturilor ce contin diverse bunuri trebuie sa fie relativ egale, cotele de impartit nu se aplica la fiecare bun luat in parte.

Daca unul dintre fostii soti ia un lot ce are o valoare mai mare, il despagubeste pe celalalt baneste, prin plata unei sulte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sanse are la partaj? ioana_d2008 ioana_d2008 Prietenul meu este in partaj cu fosta lui sotie.Au de impartit o casa P+1,ridicata cu bani luati cu imprumut ipotecar dintr-o banca pe termen de 25 ani.Tin sa ... (vezi toată discuția)
Termen de introducere a actiunii de partaj al bunurilor dobandite cuki1955 cuki1955 Dupa ramanerea definitiva a unui divort ,exista un termen limita ,in care trebuie solicitat partajul bunurilor dobandite in timpul casatoriei ? In ... (vezi toată discuția)
Partaj de bunuri si datorii conium conium Buna ziua , ca rog sa-mi raspundeti 1. Daca am posibilitatatea de a obtine mai mult decat 50% din bunurile cumparate impreuna in timpul casatoriei in ... (vezi toată discuția)