avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare PV contraventie neacordare prioritate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare PV contraventie neacordare prioritate

Buna ziua, as dori sa va cer un sfat pentru a contesta un proces verbal de contraventie ptr. neacordare de prioritate la trecerea de pietoni. Trecerea de pietoni in cauza se afla intr-o intersectie, in fata unei statii de autobuz. Eu am traversat un pod ruland cu viteza legala si dupa efectuarea unui viraj la stanga, este practic imposibil sa franezi in timp util daca se schimba culoarea semaforului cand esti in viraj. Pietonul in cauza nu apucase sa puna piciorul pe trecere, era aproape de bordura (supozitia mea este ca se uita dupa autobuzul care urma sa vina). Politia a venit dupa mine, m-a tras pe dreapta, mi-a cerut actele la control, intocmind PV in baza art. 135 h - nu inteleg prea exact ce mai scrie (amenda 280 ron+suspendare permis 30 de zile.
Pe filmarea pe care mi-au aratat-o se vede ca pietonul nu era pe trecere, numerele masinii nu se vad. Initial am refuzat semnarea PV, in final am semnat cu obiectii, precizand ca schimbarea culorii s-a produs cand eram deja in viraj. Mentionez ca am 2 martori - sotul meu aflat pe scaunul din dreapta si o cunostinta care se afla in statia de autobuz.
Masina este inmatriculata pe firma, dar pe verso-ul PV nu se precizeaza nimic in legatura cu acest lucru. Are vreo relevanta? Ce as putea invoca in contestatie?
Cel mai recent răspuns: catalin2832 , utilizator 11:26, 9 August 2012
Buna ziua,
In cazul in care formulati contestatie, politia va depune la dosar ca probatoriu un set din fotografiile/cadrele realizate. Coroborat cu declaratiile martorilor, aveti sanse de castig daca lucrurile stau asa cum spuneti.
Faptul ca masina apartine unei societati comerciale , nu are relevanta in speta, ei au sanctionat conducatorul auto pentru neacordare prioritate, nu pentru contraventii imputabile proprietarului s.c.( defectiuni tehnice, ITP nevalabil etc).
In cazul in care ati fost filmata sansa de castig este de 10%, depinde si de avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda si permis suspendat la trecere pietoni gabytb gabytb Se poate contesta un P.V la trecerea de pietoni cu suspendarea permisului (in timp ce am eu dreptate scrie si in PV). Este prima abatere, iam spus politaiului ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis abuziva/neabuziva bala bala Ziua Buna, Problema este cam asa: 1. Ma deplasam pe bld Kiseleff, inspre Piata Arcului de Triumf, dinspre Casa Scanteii, se pune verde la semafor, imi ... (vezi toată discuția)
Contestare p.v. amenda si permis retinut raym32000 raym32000 Buna seara, mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru neacordare prioritate la pietoni cu ocazia zilei eroilor a fost inchisa o artera din oras iar ... (vezi toată discuția)