avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... acceptare factura la plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

acceptare factura la plata

dragi colegi,

va cer ajutorul in a-mi indica, in masura in care cunosteti sau exista, un text de lege, o virgula, orice, care sa reglementeze si sa descrie "acceptarea la plata a facturii", ca fiind acel fapt prin care debitorul isi da in mod irevocabil acordul asupra efectuarii unei plati consemnate pe factura, in favoarea creditorului.....sau daca nu, orice text care ar putea sa fie considerat relevant in a defini si a stabili efectele juridice ale acestei fapte.....ca eu nu gasesc.:">

daca acest subiect s-a mai discutat, imi cer scuze si va rog sa imi indicati unde anume.

va multumesc
Cel mai recent răspuns: mmunteanu1 , utilizator 17:05, 21 Ianuarie 2013
Stimate coleg,
In mod normal, pentru a evita viitoare neplaceri, cand se emite factura si se livreaza bunul/presteaza serviciul, beneficiarul semneaza si stampileaza factura. Aceasta actiune inseamna ca a acceptat factura la plata, a acceptat pretl si conditia si termneul de plata inscris pe factura.In cazul in care pe factura nu este semnatura si stampila beneficiarului, va fi greu sa demonstrati acorul beneficiarului. Nu cunosc procedura in acest caz, deoarece eu cand emit o factura nu o dau beneficiarului pana nu semneaza si stampileaza (si binenteles ii completez datele de identificare in subsolul facturii).
Poate altii au alte sfaturi!
Bafta
Numai aberatii, Domnul intreaba ce inseamna o factura acceptata si dvs ii dati cu semnarea si stampilarea...astea nu sunt obligatorii dupa cum scrie in lege art 155 punctul 6.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnarea si stampilarea facturilor DAIANA_ DAIANA_ Am si eu o rugaminte si sper ca ma veti edifica cu privire la aceasta problema ! [b]Mai este obligatoriu ca facturile sa fie semnate si stampilate? [/b]E ... (vezi toată discuția)
Semnatura fara stampila... elevan elevan Daca fac plata unei firme si nu mi se da chitanta pe bani doar se semneaza pe o foaie pe care se specifica suma si data si nu se stampileaza,este valabil ... (vezi toată discuția)
Tva la contracte neplatite gabrici gabrici Buna Daca o societate semneaza un contract cu un client persoana fizica, presteaza serviciile si acesta are 15 zile sa le plateasca prin banca si nu le ... (vezi toată discuția)