avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract cu site de reduceri colective
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract cu site de reduceri colective

Am nevoie de un sfat in legatura cu un contract pe care il am cu un site de reduceri colective. Stiti probabil despre ce e vorba...acele site-uri care vand vouchere cu minim 50% reducere la diverse produse/servicii. Eu am decis sa folosesc serviciile celui mai mare site in domeniu, crezand, in mod naiv, ca vom avea o colaborarea profesionala care sa ne aduca profit reciproc.

Concret, as vrea sa aflu parerea dvs in legatura cu urmatoarele clauze din contract:

"5. Exclusivitate
5.1 Comerciantul este de acord că nu va contracta sau utiliza serviciile unei alte societăți, competitor al *site de reduceri*, pe durata prezentului Contract precum şi pentru o perioadă de 6 (șase) luni după încheierea prezentului Contract.
5.2 Comerciantul se obligă să nu ofere un discount mai mare decât cel oferit prin Voucher, pentru acelaşi gen de produse/servicii, pe toată Durata de valabilitate a Voucherului."

Intrebarile mele sunt:
1. Ce mi se poate intampla daca nu respect acea perioada de 6 luni? Nu vreau sa pagubesc cu nimic site-ul de reduceri, dar avand in vedere ca oferta la ei s-a terminat si ca au tratat colaborarea cu o totala lipsa de profesionalism, as vrea sa am sansa sa pot face o oferta similara pe alt site, mai serios (sa speram), inainte de sfarsitul sezonului (produsele pe care le vand sunt de sezon, adica mai degraba vara se cumpara). Cele 6 luni ma fac sa pierd TOTAL sezonul acesta. Si acest lucru nu m-ar fi deranjat daca as fi avut vanzari prin intermediul site-ului cu care am contract. Dar din cauza lacomiei lor (au pus un comision enorm pe care tot clientul il plateste, pana la urma) si a colaborarii greoaie, nu s-a vandut nici 10% din estimarile noastre, deci de ce as continua cu ei? Mai precizez ca saptamana trecuta mare mi-a fost uimirea sa gasesc o oferta identica (acelasi vanzator, acelasi produs, acelasi pret, aceeasi reducere) la site-ul cu care am contract si la alt site concurent IN ACELASI TIMP. Deci cum ramane cu clauza din contract? Eu trebuie sa o respect dar altii nu? Le-am scris un mail cerandu-le lamuriri dar n-am primit raspuns nici in ziua de azi!

2. Relativ la clauza 5.2, inteleg ca este posibil sa ofer o reducere mai mica in timpul derularii ofertei sau in timpul celor 6 luni? Concret, daca reducerea la ei este de 51%, eu pot pune pe site-ul meu, unde se vand produsele de fapt, o reducere de 49%?

3. In acest contract nu exista asa ceva, dar am citit in contractele altor site-uri de reduceri, concurente, despre o clauza care nu numai ca cere exclusivitate, dar in situatia in care ei demonstreaza ca ai oferit aceeasi reducere fara sa treci prin site-ul lor, deci fara sa le platesti comision, trebuie sa le platesti 10.000 euro. In acest sens, ei isi rezerva dreptul de a trimite clienti misteriosi care sa te "ispiteasca" sa le vinzi oferta separat de site-ul lor, astfel incat sa te prinda. E legala o astfel de practica?

4. Daca nu respect clauzele de mai sus, ce mi se poate intampla? Nu am gasit nicaieri in contract care sunt cerintele lor, poate doar la Alte clauze:

"8.2 Părțile sunt de acord să rezolve eventualele litigii pe cale amiabilă. În cazul în care un litigiu nu poate fi rezolvat în acest mod, Părțile sunt de acord cu aplicabilitatea exclusivă a legii române şi competența exclusivă a instanțelor de la sediul *site de reduceri. "

Asta inseamna ca ma pot da in judecata? Daca da, ce ar putea sa-mi ceara? Vorbesc concret de 2 situatii:

1. Daca pun o oferta pe site-ul meu cu o reducere MAI MICA decat ce a fost pe site-ul lor
2. Daca in decursul a 6 luni fac o oferta asemanatoare pe un site concurent

Va multumesc mult pentru amabilitatea de a-mi raspunde.
Ultima modificare: Joi, 9 August 2012
QED, utilizator

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un raspuns urgent, va rog! Conform noului cod al muncii, indemnizatia ptr.clauza de neconcurenta s-a majorat.Eu insa inteleg ca ea se plateste doar dupa incetarea contractului ca procent ... (vezi toată discuția)
Monografie inregistrare voucher ioanaleanca ioanaleanca As dori opinia dvs. cu privire la inregistrarile contabile privind un site de reduceri (vouchere). Site-ul de reduceri (spre exemplu societatea X) incheie un ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in contabilitate facturi incasate de o alta firma in numele firmei mele MrGiacomo MrGiacomo Hello, Am o problema de natura contabila si nu stiu cum sa o inchid. Colaborez cu unul dintre site-urile de reduceri din Romania eu oferind servicii ... (vezi toată discuția)