avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca mai am vreo sansa la apartamentul tatalui meu,acesta fiind decedat in urma cu doi ani iar succesiunea nu s-a facut deoarece in apartament locuiesc fratele meu si sotia tatalui decedat iar eu am vrut ca ei sa ramana ca si pana la cecesul tatalui acolo(asa am considerat ca este normal) dar sotia tatalui meu nu s-a multumit cu asta si acum vrea sa-l dea afara pe fratele meu din locuinta.Mentionez ca fratele meu este major iar in urma cu 20 de ani mama noastra naturala a decedat si atuci s-a deschis succesiunea dupa ea. Actuala sotie a tatalui meu zice ca noi avem dreptul numai la partea mamei noastre iar la tatal nostru nu pentru ca nu s-a deschis succesiunea. va rog frumos sa ma luminati! Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:36, 13 August 2012
Deschideti dumneavoastra succesiunea dupa tatal dumneavoastra. Dumneavoastra si fratele sunteti mostenitori legali rezervatari asa ca legea va da dreptul la rezerva succesorala care este de :rezerva descendentilor este:

-1/2 din mostenire pentru un copil;

-2/3 din mostenire pentru doi copii;

-3/4 din mostenire pentru trei sau mai multi copii
Nu are cum sa-l dea afara pe frate.
Voi aveti o parte din ap mostenire de la mama, iar dupa tata mosteniti 3/4, iar mama vitrega doar 1/4 din ce avea tata la data decesului ( daca nu cumva tata nu i-o fi lasat testament).
Problema pe care o aveti e ca trebuie sa dovediti ca ati acceptat tacit mostenirea dupa tata.

Pt dezbaterea succesiunii, trebuie sa mergeti la un notar de pe raza ultimului domiciliu al tatalui
doamna si cum sa dovadim ca am acceptat tacit mostenirea? va rog din suflet sa-mi raspundeti! referitor la testament tatal nostru nu i-a facut .Sotia tatalui spune ca nu mai avem absolut nici un drept pentru ca s-a dus perioada in care trebuia sa deschidem succesiunea. Va multumesc foarte mult pentru intelegere si rabdare.
Dovediti ca ati facut acte pe care le-ati fi facut daca ati fi fost proprietar, sa zicem. Ca exemplu intretineti bunurile, platiti impozit, folositi , inchiriati, aduceti imbunatatiri, ati platit in contul tatalui ceva datorii etc.

Succesiunea se deschide prin moarte, tata a deschis-o cand a decedat, dvs mostenitorii, trebuie s-o dezbateti. Acelasi lucru ar trebui sa faca si sotia, sa dovedeasca ca a acceptat succesiunea, e posibil ca doamna sa fi dat declaratie la notar.
Inclin sa cred ca nu va reusi sa va scoata straini de mostenire.
Mergeti la notar si demarati procedurile, dansul o va chema si pe ea sa se prezinte, iar daca nu va intelegeti , notarul va da o incheiere cu care va veti prezenta in instanta.

Ajunsi in instanta, cereti si iesirea din indiviziune, despagubiti-o pt cota ei si cereti evacuarea acesteia.
Ultima modificare: Luni, 13 August 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament recunoscut de mostenitorul legal gabivoch gabivoch Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta. Fratele tatalui meu a decedat, era vaduv si nu a avut copii. A avut domiciliul in Jud. Prahova. In anul ... (vezi toată discuția)
Mostenire ella2010 ella2010 va rog sa ma lamuriti . mama mea a facut inainte de deces un testament de mana fara notar ,cu doi martori e valabil? multumesc. suntem doi frati ... (vezi toată discuția)
Succesiune nucu_1 nucu_1 buna seara,am nevoie de un raspuns din partea dumneavoastra.tatal meu a decedat in 1983,am fost 5 frati,din care 3 au ramas straini de succesiune conform art ... (vezi toată discuția)