avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... titlu executor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

titlu executor

buna ziua,

am o mare problema cu o banca, in sensul ca in urma cu aprox 7 ani , fratele meu a achizitionat prin imprumut bancar un produs. si-a achitat datoria catre banca numai ca acum primim o instiintare de la un cabinet de avocatura cum ca ar avea restante si neachitarea lor sau prezentarea dovezilor de plata ar duce catre un dosar de executare silita. nu inteleg cum deoarece in urma cu 5 ani, am trecut printr-o perioada "medicala " ff dificila , atunci am mers la locul de munca (mentionez ca era angajat la stat) ptr a ridica cartea de munca si a face lichidarea , el fiind dat afara ptr absente si neavand posibilitatea timp de 1 an si 6 luni de a se deplasa ptr lamurirea situatiei. ptr ridicarea cartii de munca ni s-a solicitat cum era si legal, fel si fel de vize printre care si viza de la banca in cauza cum ca nu mai sunt restante. am mers impreuna la banca , au verificat, si ne-au stampilat foaia de lichidare cu mentiunea "nu exista debite fata de x".
nu inteleg acum ce as putea sa fac , ptr ca odata incheiata socoteala cu toti nu ne-am pus problema de a pastra documentele de plata din perioada respectiva. pe adresa fratelui s-a primit acum un titlu executor ptr o suma , reprezentand parte din datoria catre aceasta banca,
as dori sa stiu ce pot face deoarece fratele meu este plecat ptr o perioda de timp, iar mama care locuieste la acea adresa este foarte speriata si nu stie ce poate face ptr rezolvare.
nu inteleg cum este posibil dupa atitia ani, dupa ce noi ne-am achitat catre banca , iar banca ne-a dat avizul cum ca nu mai sunt datorii sa ni se intample asta.
ce putem face noi , va rog?
Cel mai recent răspuns: g2na , utilizator 10:09, 13 August 2012
Contactati fratele in vederea incheierii unei procuri,in baza careia dvs sa puteti desfasura demersuri in numele acestuia la nivelul executorului judecatoresc ,inclusiv in instanta de judecata
Initial pentru clarificarea situatiei studiati continutul dosarului de la executorul judecatoresc
Ulterior daca apreciati ca detineti probe temeinice,aveti dreptul sa formulati contestatie la executare
scrisoarea primita este de la un cabinet de avocatura, nu de la executor judecatoresc. acesta imi scrie ca am 20 zile la dispozitie ptr a stopa inceperea executarii silite DOAR PRIN ACHITAREA INTEGRALA A DEBITULUI.
banuiesc astfel ca acest cabinet de avocatura are doar un debit inregistrat si preluat de la banca respectiva, banuiesc ca greseala este a bancii.
Ultima modificare: Luni, 13 August 2012
g2na, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor florin75 florin75 Fratele meu a girat cu o masina un prieten (asa zis) si acum are restante de 250 zile si e pus pe lista biroului executorului judecatoresc , el a decedat, ce ... (vezi toată discuția)
Clauze abuzive sau contestare executare silita? seby14 seby14 Clauze abuzive sau Contestare executare silita? Va scriu si eu in urmatoarea speta. In anul 2012 mi s-a intocmit dosar de executare silita de catre un ... (vezi toată discuția)