avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... in cat timp pot primi raspuns?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

in cat timp pot primi raspuns?

Care este termenul de zile la un raspuns de catre o institutie? Orice om depune o cerere la o institutie: AJOFM,primarie,judecatorie,politie,etc si i se elibereaza un bon cu un nr de inregistrare in care i se spune ca i se va da raspuns la cererea facuta de petitionar. Insa exista un anumit timp de a i se raspunde? Daca DA,cate zile dureaza?
Cel mai recent răspuns: ContSters233678 , utilizator 19:38, 15 August 2012
30 de zile

... dar... depinde de la caz la caz ... doar traim in Romania ...X-(
asta stiam si eu din auzite ca in 30 zile,insa care lege spune aceasta? Doresc sa vad si eu acea lege care spune termenul de timp la o cerere. In 30 zile ar trebui ca petitionarul sa i se spuna sa mai astepte sau sa i se dea raspuns printr-o explicatie,insa sa treaca de 45 zile si sa nu primesc raspuns.....:wassat:
Temei legal : art. 8 din ordonanta 27/2002( M.Of. 8/1.02.2002) privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor aprobata si modificata de legea 233/2002 (M.Of.296/30.04.2002),

"Art. 8
(1)Autorităţile şi instituţiile publice sesizate au obligaţia să comunice petiţionarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiţiei, răspunsul, indiferent dacă soluţia este favorabilă sau nefavorabilă.
(2)Pentru soluţionarea petiţiilor transmise, potrivit art. 61, de la alte autorităţi sau instituţii publice, termenul de 30 de zile curge de la data înregistrării petiţiei la autoritatea sau instituţia publică competentă."

In situatia in care aspectele sesizate prin petitie necesita o cercetare mai amanuntita, conducatorul autoritatii sau institutiei publice poate prelungi termenul prevazut la art.8 cu cel mult 15 zile, conform art.9 din OG 27/2002.
Multumesc ptr raspunsuri. Si in cazul in care nici in 45 zile nu primesc raspuns la petitia mea,ce as putea sa fac? Mi se pare ciudat faptul ca trebuie sa astept asa de mult ptr un raspuns care ar necesita 1-2 zile.

Alte discuții în legătură

Refuz primarie de a elibera o adeverinta Morozan Maria Morozan Maria Buna ziua am solicitat primariei unei localitati sa-mi elibereze o adeverinta , un inscris din care sa rezulte ce impozit am avut de platit si ce penalitati ... (vezi toată discuția)
Intrebare marsoi_25 marsoi_25 daca am facut o sesizare la ITM ar trebui sa primesc raspuns ? daca da cam ce perioada ? (vezi toată discuția)
Rezolvarea unei cereri la o institutie publica sorin33 sorin33 Am depus o cerere catre primarie,dar nu am primit rasuns nici dupa 30 de zile lucratoare cat este termenul legal de a primi un raspuns de la o institutie ... (vezi toată discuția)