avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Rezolvarea unei cereri la o institutie publica
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Rezolvarea unei cereri la o institutie publica

Am depus o cerere catre primarie,dar nu am primit rasuns nici dupa 30 de zile lucratoare cat este termenul legal de a primi un raspuns de la o institutie publica.Cui pot sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:23, 17 Ianuarie 2016
1. OG 27/2002
art.8
(1) Autorităţile şi instituţiile publice sesizate au obligaţia sa comunice petitionarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petitiei, răspunsul, indiferent dacă solutia este favorabila sau nefavorabila.
....

art.9
În situaţia în care aspectele sesizate prin petitie necesita o cercetare mai amanuntita, conducatorul autorităţii sau institutiei publice poate prelungi termenul prevăzut la art. 8 cu cel mult 15 zile.

Astfel , termenul de raspuns este de 30/45 de zile calendaristice

2. Va puteti adresa instantei de judecata pentru neprimirea unui raspuns la petitia dvs.

Legea 554/2004
art. 1: Subiectele de sesizare a instantei
(1)Orice persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau ori intr-un interes legitim, de catre o autoritate publica, printr-un act administrativ sau prin nesolutionarea in termenul legal a unei cereri, se poate adresa instantei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoasterea dreptului pretins sau a interesului legitim si repararea pagubei ce i-a fost cauzata. Interesul legitim poate fi atat privat, cat si public.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunsul institutiilor statului in urma reclamatiilor, sesizarilor, petitiilor! irc80 irc80 Buna seara!As vrea sa stiu si eu daca exista vreo lege care sa protejeje institutiile statului, in cazul in care acestea nu vor sa dea un raspuns sau dau un ... (vezi toată discuția)
Raspuns cerere adresata institutiei Danna_Alina Danna_Alina Buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac in situatia in care nu s-a raspuns la o cerere in termen de 30 de zile? (vezi toată discuția)
Am depus un memoriu la directia ficala Buna ziua am depus un memoriu la direcția fiscala sa venit nici un răspuns ce fac mai departe (vezi toată discuția)