avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... sechestru
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

sechestru

daca mi se pune sechestru pe bunurile personale si am si o firma pe numele meu poate pune sechestru si pe bunurile firmei , specific eu personal sunt dator nu firma
Cel mai recent răspuns: BEJ Sahlian , Executor judecatoresc 12:41, 16 August 2012
Nu se pune sechestru pe bunurile societatii, insa se poate pune sechestru pe partile sociale / actiunile pe care le detineti in societate.
firma constituie o persoana juridica de sine statatoare, cu patrimoniu propriu, datoriile acesteia sunt distincte de cele ale administratorilor sau asociatilor, se paote insa institui o poprire asupra sumelor ce vi le-ar datora societatea in cauza.
dar societatea nu are datori eu am datori personale ,ce vreau sa va mai intreb la ce actiuni va referiti cu actiunile care le detin in societate - eu sunt patronu firmei si nu am actionari daca puteti sami explicati mai amanuntit cam pe ce poate sa puna proprire din societate
Din societate nu va pune poprire pe nimic pentru ca societatea este o persoana juridica distincta fata de dumneavoastra ca persoana fizica. Insa dumneavoastra detine parti sociale, este posibil (este o probabilitate, am mai intalnit aceasta situatie) sa vi sa puna sechestru pe partile sociale, adica sa nu le puteti vinde decat cu acordul celui care a instituit masura asiguratorie. Se poate presupune ca dumneavoastra vindeti partile sociale, obtineti venituri si nu va platiti datoriile, este la fel ca si o proprietate imobiliara, vindeti casa, incasati banii si nu platiti datoriile creditorilor.
daca mi se pune sechestru pe partile sociale ,nu as putea ceda firma altei pesoane cu tot gratis ca sa ma scap de sechestru pe partile sociale ? sa zicem cand vreau sa vand din firma

Alte discuții în legătură

Buna - posibilitate poprire conturi firma pentru datoriile persoanei fizice Mihai15_78 Mihai15_78 Vreau sa stiu si eu daca pe persoana fizică am primit executare silită si daca pe urmă am deschis o firmă si daca o sa imi faca oprire si pe firmă? (vezi toată discuția)
Societati comercilae lili_khanem lili_khanem bunuri imobile aduse aport la capitalul social (vezi toată discuția)
Debite societate clauaime clauaime Buna ziua, am o societate cu activitate in constructii, care nu are activitate de 2 ani. Ultimul bilant rezulta ca nu am nici o datorie si totusi am primit ... (vezi toată discuția)