avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

Zilele trecute sefa prietenei mele m-a rugat sa ma duc daca pot sa-i cumpar ceva din selgros cu masina ei pentru ca ea consumase alcool . Am acceptat si am plecat cu masina sa cumpar ce ma rugase . pe drum in timp ce ma intorceam sa ii duc ce i-am cumparat mi-a iesit in fata un ciine si incercind sa il evit am pierdut controlul volanului rasturnindu-ma cu masina . a doua zi m-am intilnit cu proprietara masinii am baut o cafea si am incercat sa discutam cum sa facem sa repar masina . dar nici macar nu a vrut sa auda de reparatie .imi cere sa ii cumpar alta masina . iar ieri ma suna si imi spune ca a vorbit cu sotul dinsei si ei au hotarit sa le dau 4000 euro si sa le ramina masina sau 6500 euro si imi dau mie masina asa lovita daca vreau sa fie bine sa fac rost de bani pina nu vine sotul dinsei in tara ,asta insemnind 2 sau 3 zile . asta avind in vedere ca reparatia masinii ajunge in maxim 1000 euro ( inlocuit oglinda stinga , indreprat plafon partea dreapta in fata , inlocuit parbriz si vopsit partea stinga a masinii . ce pot face in aceasta situatie ? PRECIZEZ CA NU AU FOST IMPLICARE IN ACCIDENT ALTE MASINI SAU PIETONI .
Ultima modificare: Miercuri, 15 August 2012
Daniel Velicu, Alte profesii
Cel mai recent răspuns: Daniel Velicu , Alte profesii 23:28, 20 August 2012
solicita un deviz de reparatie de la un atelier auto ca sa le arati clar cat reprezinta costul refacerii masinii, notifica-i si arata-le cat reprezinta efectiv prejudiciul si daca nu accepta lasa-i sa te cheme in judecata.
ei nu vor sa auda de reparatii . au ridicat masina si au duso la ceva prieten de al lor
eu ma vrut sa o repar la reprezentanta . si nu au fost de acord
cu toate ca masina lor care are 5 ani se gaseste pe piata auto valoreaza in jur la 5000 euro . ei nu accepta alta varianta decit cea impusa de ei .
notifica-i si comunica-le propunerea ta, pasteaza dovada de comunicare a notificarii si lasa-i sa te dea in judecata atunci, oricum nu vor obtine decat valoarea prejudiciului care va rezulta in urma unei expertize. ar fi bine sa consulti un avocat care sa-ti faca pasii
VA MULTUMESC PENTRU SFAT
cu placere

Alte discuții în legătură

Accident auto fara victime....alcool la volan...pretentii despagubire sor3lla sor3lla buna dimineata.... sotul meu a lovit o masina parcata in roata.....roata fiind virata inspre sosea.... consumase alcool.....si stim repercursiunile.... masina ... (vezi toată discuția)
Premis retzinut,amenda si asigurare paulHD paulHD buna!am o nelamurire..am lovit o masina acum cateva zile am fost la politie si mi sa retzinut permisu pt ca nu m-am prezentat in 24 de ore si mi sa dat o ... (vezi toată discuția)
Service-ul mi-a sechestrat mașina pentru că asigurătorul nu plătește reparația. mă poate ajuta poliția în acest caz, sau ce ar trebui să fac? aceraspire515 aceraspire515 Buna ziua, in urma cu o luna am fost implicat intr-un accident rutier rezultat doar cu pagube materiale, mentionez ca nu eu am fost cel vinovat de producerea ... (vezi toată discuția)