avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... premis retzinut,amenda si asigurare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

premis retzinut,amenda si asigurare

buna!am o nelamurire..am lovit o masina acum cateva zile am fost la politie si mi sa retzinut permisu pt ca nu m-am prezentat in 24 de ore si mi sa dat o amenda de 480 de lei..proprietarul masini pe care am lovito si-a reparat masina pe bani lui exact in ziua in care i-am lovit-o si dupa ce am fost la politzie cu toate astea amenda si permis retzinut proprietarul vrea sai mai dau si asigarea ca sa il despagubeasca..asigurarea nu il despagubeste pt ca nu mai pot face ei constatarea cum sa intamplat accidentul...si proprietarul are pretentzia ca eu sa il despagubesc eu din bani mei pt ca asigurarea nu o mai face..nui vina mea ca el si-a reparat masina singur si acuma nul poate despagubi asigurarea mea..ma poate da in judecata dak nu il despagubesc din banii mei?ast un raspuns multzumesc!:(
Cel mai recent răspuns: paulHD , utilizator 23:26, 3 Decembrie 2010
Ai fost la politie si ti-au retinut permisul perfect legal daca nu ai ajuns in termenul de 24 de ore, ocazie cu care ai declarat un accident.
Politistul a incheiat un proces verbal iar tu ai fost de acord ca reparatia sa se faca conform politei de asigurare. De dat bani celui pe care l-ai lovit nu trebuie sa ii dai (legal) pentru ca ai polita de asigurare care se incheie tocmai pentru asa ceva( accident) cu pagube materiale .
Daca el iti pretinde bani te poti adresa tu politiei cu plangere pentru santaj, atat timp cat ti-ai dat acceptul ca reparatia auto avariat de tine sa se faca conform politei RCA.
eu accept sai dau asigurarea mea ca sa il despagubeasca dar cei de la asigurare nu il vor despagubi pt ca el si-a reparat masina iar cei de la asigurare din cate am intzeles au nevoie de ambele masini asa lovite ca sa faca constatarea pe cand pe masina lui nu se mai vede nik..deci nu il vor despagubi,dak imi cere mie banii care i-a dat el sa-si repare masina eu nu sunt obligat sa-i dau? am nevoie de un raspuns exact fara explicatzi cum si dc.Trebuie sa-i dau sau e prb lui? multzumesc anticipat
N-ati mentionat nimic privind constatarea/autorizatia de reparatie intocmita de politie.masina avariata nu putea fi reparata fara aceasta constatare.Asiguratorul ,conform norme, deconteaza reparatiile facute de pagubit, in masura in care se pot dovedi/constata avariile provocate datorita accidentu-lui , excluzind altele fara legatura(pe baza documentelor prezentate de pagubit).In situatia data, sunteti acoperit de asigurare si nu aveti motiv de ingrijorare, orice pretentie putand fi rezolvata in instanta, unde asiguratorul este cel care va plati daunele, indiferent cate refuzuri/respingeri va incerca pe parcurs.Daca pagubitul a reparat masina fara documente sau a efectuat reparatii fara legatura cu accidentul, este raspundera proprie si nu poate sa pretinda nimic de la nimeni (asigurator sau vinovat)
Ultima modificare: Vineri, 3 Decembrie 2010
nucu$, utilizator
:D multzumesc m-ati scapat de o grija:dance:!
Nu platiti nimic. In acest caz daca mai face galagie politia il poate actiona pt ca nu a declarat accidentul si ii poate retina si lui CIM si prmisul iar reparatorului i se poate ridica licenta pt efectuarea reparatiei fara autorizatie de reparatie de la politie sau document de intrare in reparatie de la asigurator. Ii puteti dac asigurarea dv RCA ca nu are ce face cu ea, pt ca nu a avizat dauna la asigurator. Daca in schimb exista o autorizatie de reparatie si un PV de la politie se poate face despagubirea chiar daca masina a fost reparata si in acest caz suma propusa pt despagubire va fi stabilita de asigurator prin analiza pieselor inlocuite de service si pe baza declaratiilor unor martori.

Alte discuții în legătură

Fuga de la locul accidentului paulHD paulHD buna ziua luni 28 nov am lovit un audi aflat intr-o parcare i-am spart un stop si pt ca m-am speriat am fugit de la locul accidentului si ieri 1 dec a venit ... (vezi toată discuția)
Vinovatul accidentului auto refuza sa-mi prezinte o copie rca jjwar jjwar Buna Ziua, Am fost implicat intr-un accident rutier cu daune materiale fara victime impreuna cu alti 2 soferi. Politia a constatat accidentul si a gasit ... (vezi toată discuția)
Generali casco stelian24 stelian24 Buna, am avut un accident , practic un tip de la BCR a intrat in mine...in februarie 2010, desi am casco la Generali...inca nu am fost despagubit...solutia lor ... (vezi toată discuția)