avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Suprafata reala mai mare ca in cartea funciara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Suprafata reala mai mare ca in cartea funciara

Buna ziua.

Am o problema legata de cartea funciara si speram sa ma puteti ajuta.

Detin o casa si terenul aferent.Din pacate, in cf apare fanat in suprafata de 1.970 mp pe care se afla constructie + anexe. Am vrut sa fac dezmembrare ca sa se vada exact cat este casa si cat este teren (de teren am nevoie pt un proiect pe fonduri europene). Pt aceasta dezmembrare a fost nevoie initial de o masuratoare si, din pacate, la masuratoare au iesit mai multi metrii patrati decat in cf (cam cu aproape 200 mp).

Intrebare: Cum este legea cadastrului acum? Am auzit ca se poate "trece cu vederea" in cazul unei diferente de pana in 10 % din suprafata. Pana nu demult aceasta era de 5%, dar am auzit ca s-ar fi marit la 10 %. Este adevarat?

Daca totusi, nu se rezolva astfel, ce pot sa fac? Care este procedura?

Va multumesc mult. Multumesc avocatnet.ro.
Cel mai recent răspuns: NORMIZD , utilizator 21:15, 17 August 2012
Cand ati facut cadastru si ati intabulat nu ati avut aceasta suprafata in plus ? In ce data ati cumparat ? La cadastru nu s-a marit procentul la 10%. Exista cateva proceduri dar nu pot sa ma pronunt deoarece nu am date suplimentare.
Buna ziua si multumesc pentru raspuns.


Proprietatea apartine socrilor mei si asa a fost intabulata initial. Nu cunosc motivele pentru care sunt acesti metri patrati in plus. Poate nu s-a masurat corect la vremea respectiva. In orice caz, am inteles ca nu as fi nici primul, nici singurul...pe vremuri asa se faceau masuratorile topografice...nu stiu...

Am auzit ca o procedura ar fi sa se dea o declaratie notariala prin care se renunta la o bucata de teren.... Sau o alta procedura...cu nu stiu ce proces cu vecinii....

De aceea, va rog sa-mi raspundeti dvs.

Multumesc inca o data.
Ar fi solutia cu 5% pe baza procesului verbal cu vecinii, sau in instanta pentru suprafata mai mare,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare/cumparare teren intravilan cu suprafata diferita in act proprietate fata de cadastru Catalin_Smaranda Catalin_Smaranda Buna ziua, Vreau sa cumpar un teren intravilan. Pe actul de proprietate al vanzatorului este trecuta o suprafata de 9000 m patrati. Terenul este inscris ... (vezi toată discuția)
Cadastru gresit LadyInRed LadyInRed Buna ziua, Am o problema si anume un cadastru efectuat gresit, sau cel putin asa banuiesc. Mama mea a mostenit prin donatie un teren in suprafata de 25.000 ... (vezi toată discuția)
Cadastru ramona.vasile ramona.vasile Buna seara! Am nevoie de cateva informatii privitoare la un cadastru. Mama detine un act de vanzare cumparare pe un teren cu suprafata de 300 de metri ... (vezi toată discuția)