avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata la intretinere apartament nelocuit
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata la intretinere apartament nelocuit

Buna ziua! Va rog sa-mi spunerti ce obligatii am la plata intretinerii unui apartament proprietatea mea personala,in care nu locuiesc (este gol).Administratorul mi-a spus ca trebuie sa platesc intretinerea pentru 1(una)persoana ,obligatoriu, ca asa ar fii legea(nu mi-a spus care lege),Mi-a spus ca trebuie sa platesc administratorul,femeia care face curat pe scara si salubritatea pentru o persoana.Va rog sa-mi spuneti ce obligatii am si conform carei legi.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Aisha22 , utilizator 02:08, 7 Februarie 2013
Aveti obligatia sa platiti cheltuielile care se calculeaza pe cota parte indiviza, adica salariul administratorului si a femeii de serviciu, cheltuielile cu liftul si cam atat.
Pentru un apartament in care nu se locuieste se platesc toate cheltuielile, mai putin curentul electric, salubritatea si gazele, cheltuieli care se repartizeaza pe numar de persoane.
Aceste trei cheltuieli se repartizeaza pentru consumul acestor utilitati si servicii de catre persoane. Daca apartamentul este nelocuit, inseamna ca nu exista persoane care sa consume curentul electric, gaze sau sa faca gunoi.

Asadar spuneti-i administratorului ca in legea 230/2007 si in HG 1588/2007 cu normelede aplicare a legii 230/2007, singurele legi care guverneaza asociatiile de proprietari, nu se prevede ca o persoana care nu locuieste in apartament sa plateasca ceva care nu consuma.

Dar intrebati-l si insistati sa va spuna dupa ce lege lucreaza 'nealui si mai spuneti-i, si chiar asa sa si faceti, ca veti face o sesizare la primarie, la biroul de relatii cu asociatiile de proprietari in cazul in care nu se conformeaza sa va scoata de la plata acestor trei utilitati si servicii.
Am un apartament a fost nelocuit o luna de zile,in luna octombrie si mi-a venit intretinerea 97 ron.Am facut o cerere inainte sa fie afisata luna octombrie,chiar in luna septembrie sa nu existe confuzii.
Doamna administratora mi-a zis acum mi=a trecut o persoana doarece nu poate trece 0 persoane,desi in cerere sunt trecute 0 persoane ,este corect sa platesc cheltuieli pentru o persoana?din cate stiu eu trebuie sa platesc doar pt lift,salarii,femeia de serviciu,gresesc eu?
Va multumesc!
@Aisha22, adica postarea doamnei @elga50 de mai sus nu este suficienta?
Am cerut doua pareri sa fiu sigura,multumesc pentru raspuns,pana la urma este asa cum stiu si eu.
Am fost la administratie si i-am zis doamnei administrator si presedintei despre legea aceasta,vreau sa platesc doar ce trebuie,salarii,lift,curatenia.Mi-au raspuns nu se poate asa ceva,indiferent daca apartamentul este nelocuit, nu se pot trece 0 persoane,se trece obligatoriu 1 persoana.Am cerut o hartie semnata de 50%plus 1 persoana din nr de proprietari si nu mi-au dat acesta hartie,cu alte cuvinte exagerez eu,cum pot sa cer asa ceva.
Intrebarea este unde ma adresez?Pe cale amiabila nu vor,sa imi caut un avocat?
Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2013
Aisha22, utilizator

Alte discuții în legătură

Apartament nelocuit cheltuieli alexavlad alexavlad Care sunt cheltuielile ce trebuie achitate de proprietar pentru un apartament nelocuit de cativa ani ...? Apartamentul este situat in Piatra-Neamt daca se ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli comune asociatie de proprietari alcaz alcaz Poate fi scutita o persoana de plata unor cheltuieli comune la asociatia de proprietari daca nu locuieste in apartamentul sau (fiind singurul locatar), care ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli datorate asociatiei de proprietari pentru un apartament nelocuit mimi56_manolescu mimi56_manolescu Va rog , un răspuns de la un avocat , cu experiența in procese asoc.de prop. As vrea sa știu, o persoane , o consum,apart.contorizat apa, caldura , ... (vezi toată discuția)