avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... apartament nelocuit cheltuieli
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

apartament nelocuit cheltuieli

Care sunt cheltuielile ce trebuie achitate de proprietar pentru un apartament nelocuit de cativa ani ...?
Apartamentul este situat in Piatra-Neamt
daca se poate cu referire la o lege
HG nr 1588/2007 art 17(1) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:
a) duce la îndeplinire hotarârile adunarii generale si urmareste respectarea
r) stabileste cotele de participare pe persoana la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul în cladire si pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe luna;stabileste perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriasii, pot solicita în scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe luna, conform hotarârii adunarii generale;
Ultima modificare: Vineri, 31 Iulie 2015
ynocentta, utilizator
multumesc! dar cand proprietarul nu sta deloc adica merge doar 1-2 zile la un interval de cateva luni /ani? apartamentul are centrala proprie inchisa adica curent si apa oprite
Ultima modificare: Vineri, 31 Iulie 2015
alexavlad, utilizator
Proprietarilor apartamentelor nelocuite li se repartizeaza luna de luna toate cheltuielile ca oricarui apartament nelocuit, cu exceptia cheltuielilor ce se repartizeaza pe numar de persoane.
Cheltuielile pe numar de persoane sunt prevazute in art. 34-38 din HG 1588/2007 principalele fiind: consumul de energie electrica pentru iluminat, salubritatea si gazul daca nu e contorizat separat.
Asadar doar de acestea puteti fi scutit daca instiintati in scris asociatia precizand ca nu locuieste nimeni in perioada de la... pana la....
In rest sunteti obligat sa platiti toate cheltuielile repartizate pe lista de plata asa cum sunt catalogate tot in HG 1588/2007 din care amintesc: reparatii planificate si ocazionale, curatenie, gospodaresti, administrative, salarii, indenizatii, intretinere lift, interfon, canalizare, fonduri s.a.m.d.
-

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli intretinere ivanvintilica ivanvintilica Un proprietar care are un apartament in asociatie, dar este plecat cu familia in strainatate de mult timp ce cheltuieli la intretinere are.Ma intereseaza daca ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor comune la as.de proprietari noane noane Am un apartament in care nu locuieste nimeni ,si lunar apar cu cheltuieli la asociatie pentru lift,lumina pe scara,curatenie si culmea sumele sunt egale pentru ... (vezi toată discuția)
Contributia la cheltuieli comune locuinta olteanuioan56 olteanuioan56 in cazul lipsei din locuinta o perioada mai lunga de timp{peste 6 luni}care sunt cheltuielile comune la care trebuie sa contribui ?multumesc (vezi toată discuția)