avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... P.F.A. si concediul de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

P.F.A. si concediul de crestere a copilului

O doamna titulara PFA (insarcinata) care isi plateste impozit pe venit la fisc si taxe de sanatate poate sa beneficieze de indemnizatia de crestere a copilului? daca da, in ce conditii si unde trebuie sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:40, 18 August 2012
1. - Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii sa aiba venituri profesionale impozabile (din salarii, activitati independente sau agricole sau perioade asimilate).
- Veniturile din activitatea de PFA sunt venituri din activitati independente deci va putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.

2. Plata impozitelor si a contributiilor la pensie, sanatate si somaj nu este o cerinta obligatorie pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

3. Dosarul pentru CCC se depune la Primarie de unde veti lua si toate actele necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa beneficiez de indemnizatia de crestere copil? cez177 cez177 Buna ziua! Am si eu o intrebare la calcularea indemnizatie de crestere de copil se iau in calcul veniturile pe ultimele 12 luni lucrate. Problema mea este ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Redman Redman Buna ziua, Doresc sa aflu care este forma legala sau daca exista vre-o varianta prin care sa beneficieze de indemnizatie crestere copil fara sa aiba un loc ... (vezi toată discuția)
Asigurare cas-indemnizatia de ingrijire a copilului pentru pfa cu venit in 2015 sub salariul minim pe economie phantomini phantomini Buna ziua! Am nevoie de ajutor. Am un PFA al carui venit pe 2015 a fost sub salariul minim pe economie. In consecinta, conform noului cod fiscal nu mi s-a mai ... (vezi toată discuția)