avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Loc de veci cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Loc de veci cu probleme

Buna ziua,
Va rog sa-mi acordati CONSULANTA cu referire la urmatoarea speta:

Parinitii mei sunt proprietarii unui loc de vechi intr-un cimitir din Galati. Langa acest loc se afla un alt loc de veci al carui proprietari sunt matusa si unchiul tatalui meu(decedat la 30.03.2012). Pe locul unde sunt parintii mei proprietari este inhumata mama tatalui meu(decedata la 15.02.2007), iar pe locul unde matusa si unchiul tatalui meu sunt proprietari este inhumat tatal meu(decedat la 09.09.2011). Inhumarea tatalui meu a fost facuta prin acord la notar: unchiul si matusa tatalui meu au fost in fata unui notar la 07.09.2011 si si-au dat acordul ca tatal meu sa fie inhumat pe/in locul lor de veci. Actele ambelor locuri de veci vecine sunt in posesia mamei mele. Unchiul si matusa tatalui meu au 3 copii majori care locuiesc in strainatate.

Problema este urmatoarea: eu si mama vrem sa facem o lucrare la capataiul tatalui meu dar de la administratia cimitirului ni s-a comunicat faptul ca nu putem sa-i punem lucrarea din marmura tatalui meu ci o putem face acolo unde suntem noi proprietari(unde este inhumata bunica mea. Noi vrem sa punem o singura lucrare, la mijlocul celor 2 locuri de veci, pe care sa fie trecuta atat bunica cat si tatal meu. Precizez ca matusa este deacord sa facem acest lucru. Din cate am inteles ca noi sa devenim proprietarii locului de veci al matusii tatalui meu, aceasta trebuie sa face succesiunea cu 3 trei copii dupa care aceasta sa ne vanda noua locul.

Doresc sa gasim o cale de mijloc ca sa putem pune lucrarea din marmura la mijlocul celor 2 locuri de veci. Ce cale legala puteti gasi ca sa pot face lucrarea?


Multumesc frumos!

Cu respect,

Ana Maria Stamate

Alte discuții în legătură

Profanare de morminte sau nu raluca03 raluca03 buna ziua asi dori sa adresez si eu o intrebare despre profanare de morminte parinti mei aveau 2 locuri de veci normal aprtineau bunicilor mei din partea ... (vezi toată discuția)
Cand este necesar acordul tuturor concesionarilor de drept ai unui loc de veci ? gambette gambette Prin C.M. am mostenit din partea tatalui decedat dreptul de concesiune a unei cote parte loc de veci transmis de la bunicul . In urma decesului unui unchi mi-a ... (vezi toată discuția)
Reconstituire act de proprietate loc de veci clony clony Ma confrunt cu o problema spinoasa careia nu stiu cum sa-i dau de capat. Bunica mea si strabunicii mei sunt inmormantati in acelasi loc de veci, aflat in ... (vezi toată discuția)