avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie sau vinzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie sau vinzare cumparare

am cumparat un ap.cu 1 cam.pentru fiul meu care mi-a trimis banii din afara.pentru ca el nu a fost in tara,l-am cumparat pe numele meu.acum asi dori sa -i fac o forma de a i-l trece pe numele lui pentruca eu sint in virsta si asi dori sa-i las cit mai putin si usor de intrat in posesie cind eu nu voi mai fi.care ar fi cea mai putin costisitoare forma.multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 20:34, 19 August 2012
E singurul copil al dvs? Puteti face donatie din timpul vietii , v ar costa numai onorariul si tvs si taxa ancpi pt intabulare sau mai ieftin fiind singurul copil va va mosteni la deces ca mostenitor legal, iar daca va dezbate succesiunea pana in doi ani va fi scutit de impozit si va plati onorariul la notar doar. Sau II puteti face si testament. Aceste variante fiind valabile si in cazul in care nu aveti sot si parinti in viata.
Daca aveti mai multi copii sau sot faceti act de vanzare cumparare fara nicio clauza, iar pretul sa fie sincer real si serios.
Aceste variante

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai ieftin: testament sau certificat de mostenitor? InaBucur InaBucur Ce este mai ieftin si mai comod pentru situatia: un parinte singur, imobilizat la pat, avand un singur copil: sa se faca testament in timpul vietii, sau ... (vezi toată discuția)
Ajutor pt.mostenire pr1272 pr1272 Buna ziua, Inainte de a doua casatorie mama mea a cumparat o casa, dupa aceia s-a casatorit. Ea are 1 copil el 1 copil. Dupa decesul mamei cum se imparte ... (vezi toată discuția)
Mostenitor legal Dora_angel Dora_angel Buna ziua. Intrebarea mea este legata de modul in care ma pot asigura ca tot ceea ce ne apartine, mie si sotului meu, va fi mostenit integral de copilul din ... (vezi toată discuția)