avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Ce tip de contract pot utiliza?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Ce tip de contract pot utiliza?

Buna ziua,
Sunt membru fondator intr-un ONG si acum urmeaza sa primim o finantare de la o asociatie intercomunitare pentru a implementa un proiect (finantarea este strict pentru materialele necesare). Idea este ca aceasta nu poate incheia contracte de sponsorizare sau finantare, iar noi nu dorim sa incheiem contract de prestari servicii. Ce alta forma de contract se poate incheia intre ONG si o asociatie intercomunitare/ firma pentru oferirea unei finantar? Trebuie sa emitem factura pentru contravaloarea finantarii?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:05, 20 August 2012
Se poate incheia un acord de colaborare intre cele doua ...
Pentru georgianacurea: puteti incheia un acord de parteneriat doar cu asociatia intercomunitara care sa cuprinda obiectivul, rolul si responsabilitatile asociatiei dumneavoastra in implementarea proiectului, durata, cofinantarea operatiunilor. La acest ultim punct inserati precizarea ca se face finantare in natura din partea .... constand in .....
Am vazut ca la un moment dat spuneti "o asociatie intercomunitare/ firma". Daca vreti sa primiti finantare de la o firma, trebuie doar prin contract de sponsorizare.
Nu trebuie sa faceti factura. Veti intocmi, pe langa acel acord de parteneriat, in momentul primirii efective a finantarii in natura, un proces verbal de predare primire cu detalierea produselor (cantitate, pret, valoare) cu care veti inregistra acele bunuri si in contabilitatea asociatiei dumneavoastra si semnat de persoanele stabilite de comitetul de conducere al asociatiei.
Ultima modificare: Luni, 20 August 2012
george-neagu, moderator
Multumesc pentru raspuns.
Mai solicit o clarificare: prin contractul/acordul de parteneriat se pot oferi si finantare in bani? Exista vreo formula deoarece ar fi mai avantajos asa. Si sa se faca virament bancar catre asociatia noastra? (a mai participat asa un partener...dar nu stiu daca este legal...) Multumesc anticipat .
Ultima modificare: Luni, 20 August 2012
georgianacurea, utilizator
Prin contractul/acordul de parteneriat se poate oferi si finantare in bani ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Organizare ong SPIRIDON_MIHAELA SPIRIDON_MIHAELA Hristos a inviat! si Buna ziua! Am cateva nelamuriri legate de organizarea corecta a unui ONG Sunt membru fondator asociat si secretar in cadrul unui ong, ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu amenajarea unei gradinite - ong ana198 ana198 sunt membru fondator al unei gradinite-ong in curs de infintare dar am si o societate comerciala.materialele pentru amenajarea gradinitei le-am facturat pe ... (vezi toată discuția)
Donatie/sponsorizare pfa ghita3001 ghita3001 Buna ziua, Detin un PFA, iar ca scop publicitar m-am gandit sa ofer premii unui concurs organizat de o asociatie nonprofit(liga studenteasca). Produse vor ... (vezi toată discuția)