avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cautiune dosar de executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Cautiune dosar de executare silita

Buna ziua.

Intampin urmatoarea situatie : intr-un dosar de executare silita am consemnat la dispozitia executorului intreaga suma, inclusiv cheltuielile de executare.
In subsidiar, mi-a fost respinsa cererea de suspendare provizorie, dosar in care am mai consemnat la dispozitia instantei 10 % din suma, bani pe care nu i-am recuperat inca, recipisa fiind inca la dispozitia instantei in acel dosar insa.

Sunt la al doilea termen de judecata in contestatia la executare. Pana acum am speculat practic greselile "creditorului" si am reusit totusi blocarea sumei in contul executorului prin introducerea unei contestatii la eliberarea sumei, al carei termen de judecata a fost fixat la o data ulterioara celui din dosarul contestatiei la executare.

In dosarul contestatiei insa, judecatoarea a prorogat discutarea cererii de suspendare a executarii la acest al doilea termen si imi cere printre altele depunerea cautiunii in cuantum de 10%.

Trebuie sa fac cerere de scutire de la plata acesteia motivat de faptul ca intreaga suma este consemnata la dispozitia executorului ? sau instanta din oficiu va constata efectuarea platii integrale ?

Pot fi obligat la plata unei cautiuni de 10 % in conditiile in care am achitat integral sumele din dosarul de executare ? Mai e necesara cautiunea ?

Pot transfera cautiunea din dosarul suspendarii provizorii fara a mai incasa intai de la CEC ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:46, 20 August 2012
Depuneti la instanta dovada platii catre executorul judecatoresc a intregii sume +cheltuieli de executare
Pot transfera cautiunea din dosarul suspendarii provizorii fara a mai incasa intai de la CEC ?

Unde intelegeti sa transferati cautiunea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 428 c.proc.civ. bogdan.p bogdan.p buna, a utilizat cineva, in practica art. 428 C.proc.civ.? multumesc, (vezi toată discuția)
Recuperare recipisa cautiune - cererea suspendare nu a fost admisa Notsure Notsure RECUPERARE RECIPISA CAUTIUNE Buna ziua! Am urmatoarea intrebare: am o contestatie la executare, pentru care am solicitat si suspendarea- am platit ... (vezi toată discuția)
Restituire cautiune av.T.M. av.T.M. Buna. Am facut o cerere de suspendare a executarii si mi s-a respins. Imi spune-ti va rog pentru restituirea cautiunii ce pasi trebuie sa urmez? De ce acte am ... (vezi toată discuția)