avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Rate leasing intarziate - masini raportate ca furate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Rate leasing intarziate - masini raportate ca furate

Buna seara.
Am avut cateva masini de transport luate in leasing, pentru transporturi.
Dupa o perioada am intampinat probleme si nu am putut sa mai platesc ratele. Intre timp am schimbat si sediul firmei cu unul mai ieftin. Azi am contactat firma de leasing, sa discut cu ei. Cu surprindere am aflat ca la inceputul lunii august au fost reziliate contractele si mai am timp pana la finele lunii sa predau de buna voie masinile, altfel le vor raporta ca furate. Notificarea a fost trimisa le vechea mea adresa, nu a ajuns la mine. Ce ma fac, masinile nu sunt in tara, nu mai am nici soferi si nici bani sa le predau? Pot sa notific leasingul sa vina ei sa le ridice? Fara sa patesc ceva?
Încercaţi să le explicaţi situaţia, poate veţi reuşi să găsiţi înţelegere. Trebuie să vadă şi să se convongă de faptul că nu există rea voinţă din partea dvs., ci că vă aflaţi în impas. Ei într-adevăr, recurg la metoda plângerii penale pentru furt, mai nou, ca urmare a neachitării ratelor , condirând că are mai multă eficienţă decât în cazul procesului civil.
Nu am idee dacă vor voi să ridice maşinile pe cheltuiala lor , de la locul unde aceastea se află .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing neplata morgan85 morgan85 Buna ziua. Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Daca nu am platit leasing-ul timp de 3 luni, firma respectiva in ce conditii poate sa-mi ridice masina? ... (vezi toată discuția)
Problema leasing GeorgeG GeorgeG Buna seara! As dori sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: In 2007 societatea comerciala x a incheiat un contract de leasing autoturism ... (vezi toată discuția)
Leasing curtayns curtayns Salutare! Doresc sa achizitionez o masina in leasing pe firma fratelui meu. Deoarece dau avans 50% mi s-a spus ca nu mai este nevoie sa prezint bilantul ... (vezi toată discuția)