avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Nerespectarea garantiei si service-ului?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Nerespectarea garantiei si service-ului?

Buna ziua,

Incerc sa va prezint situatia cat mai pe scurt : avand in vedere ca aveam nevoie de 2 vitrine frigorifice orizontale pentru un magazin alimentar din Iasi am gasit o firma din Timisoara, care comercializeaza echipamente frigorifice. Din cauza distantei relativ mare intre Iasi si Timisoara, toate detaliile privind pretul/transport/garantia le-am discutat prin telefon respectiv e-mail.

Inca de la instalarea vitrinei (31.05.2012) l-am informat telefonic pe administrator ca aceasta are o defectiune tehnica si prezinta apa in spatiul de depozitare. De la inceputul lunii iunie i-am facut mai multe sesizari in scris (prin e-mail) catre dumnealui, cu toate acestea de mai bine de 80 zile de la prima sesizare nu s-a remediat absolut nimic.

Urmatoarea problema am avut-o cu vitrinele pe data de 7 august, cand practic vitrina a cedat si toate produsele din spatiul de expurenere au ajuns in spatiul de depozitare, cu toate ca in manualul vitrinei scrie ca aceasta suporta 120 kg si eu aveam maxim 80 kg de produse.

Astazi, 24 august a aparut o noua defectiune la una din vitrine, practic se produce un scurtcircuit cand pornesc ventilatia vitrinei!

Problema este ca din cauza haosului creat atunci la livrare, eu nu mi-am dat seama ca nu am mai primit contractul de la ei. Insa am facturile, fisele cu specificatiile tehnice si contractul (temporar) de livrare a vitrinelor.

Pot sa ii actionez in instanta in Iasi sau trebuie sa ma duc la Timisoara?
Sunt sanse de castig avand in vedere situatia ?
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 11:51, 24 August 2012
In cazul dvs cred ca s-ar pune problema anularii contractelor, pe motivul existentei unor vicii ascunse ale bunurilor ce au facut obiectul vanzarii. Din punct de vedere teritorial, competenta apartine instantei de la sediul paratului - adica din Timisoara. Trebuie sa solicitati in instanta anularea contractului, restituirea pretului platit precum si despagubiri daca vi s-a cauzat un prejudiciu. Sansele de castig vor depinde de probatiunea pe care va trebui sa o administrati in fata instantei. Probabil ca se va pune si problema unei expertize4 tehnice a acestor bunuri.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iarasi inselaciune? Barbarosa Barbarosa Din nou suntem in postura de a ajunge in fata instantei desi nu ne dorim acest lucru. Treaba sta cam asa: In luna Noiembrie 2008 am achizitionat 2 vitrine de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am comandat un utilaj frigorific de la o firma din ... tudororos tudororos Buna ziua Am comandat un utilaj frigorific de la o firma din RO iar la livrare am constatat ca acesta nu poate fi manevrat manual avand cateva sute de ... (vezi toată discuția)
Ce documente se intocmesc la schimbarea de pret? carmenbn carmenbn Un magazin cu amanuntul vinde carne.Cum procedam daca vrem sa schimbam pretul?Se face un nou NIR cu pretul nou?Se poate vinde sub pretul de cumparare daca ... (vezi toată discuția)